Tarım Bakanlığı'ndan 'Hileli Kıyma' Şikayetleri Üzerine Açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaygın bir market zincirinin kıymalarında boya olduğu üzerine gelen şikayetler üzerine harekete geçti.

Tarım Bakanlığı'ndan 'Hileli Kıyma' Şikayetleri Üzerine Açıklama

İlgili denetimler sonucunda söz konusu ürünlerde boya izine rastlanılmadığı fakat incelemelerin devam ettiği, analiz sonuçlarının daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rutin olarak yapılmakta olan gıda kontrol ve denetim çalışmalarına ek olarak toplanan numuneler, Bakanlığımız laboratuvarlarında analiz için işleme alınmıştır. İlk analiz sonucuna göre, 'kıymada boya kullanıldığı' bulgusuna rastlanılmamıştır. Ayrıca 9 ilde kıyma ve kuşbaşı üretimi yapan 10 et parçalama tesisinden ve Türkiye genelinde 33 ildeki satış noktalarından numune alınmış olup analiz için laboratuvarlara gönderilmiştir. Çıkacak olan detaylı laboratuvar analiz sonuçları da kamuoyuyla ayrıca paylaşılacaktır." ifadeleri yer aldı.

Bakanlık ayrıca tüketicilerin alışveriş sırasında, ürünlerin ambalaj, son tüketim tarihi, işletme onay numaralarına dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Tüketicilerimizin alışveriş yaparken, satın aldıkları ürünlerin ambalaj bütünlüğünün bozulmamış olmasına, etiket üzerindeki son tüketim tarihine, işletme onay numarasına, ürünün etikette belirtilen muhafaza şartlarını taşıyıp taşımadıkları gibi kriterlere dikkat etmeleri gerekmektedir. Şüpheli bir durumda Alo 174 gıda hattına veya en yakın il/ilçe müdürlüklerimize bildirmeleri, ihbarda bulunmaları hassasiyetle rica olunur." denildi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA