Tarım Bakanlığı 10 Bin Personel Alımı Bekleyenleri Üzen Gelişme !

Tarım Bakanlığı bütçe görüşmeleri bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yapıldı. 10 bin personel alımı için açıklama gelmesi beklenirken adaylar yine hüsrana uğradı.

Tarım Bakanlığı 10 Bin Personel Alımı Bekleyenleri Üzen Gelişme !

Tarım Bakanlığı 2019 yılı bütçe görüşmeleri bugün gerçekleşti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2019 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Önceki gün İçişleri Bakanlığı 'nın bütçesinin görüşülmesinin ardından bugün de Tarım ve Orman Bakanlığı 'nın bütçesi görüşüldü. 

Tarım Bakanlığı 'ndan aylardır personel alımı bekleyen adaylara iyi haberin bugün gelmesi bekleniyordu. Ancak Tarım Bakanı Pakdemirli, 2019 yılı bütçe sunumu sırasında personel alımlarına hiç değinmedi.

KIRSAL DESTEKLER

Bakan Pakdemirli, sunumunda kırsal kalkınma desteklerine de değindi. Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında 81 ilde toplam 9 bin 498 projeye 3,5 milyar lira hibe desteği sağladıklarını anlatan Dr. Pakdemirli şu ifadeleri kullandı:

"2011 yılında başlattıkları IPARD kapsamında sözleşmesi yapılan 13 bin 586 proje için yatırımcılara toplam 3,6 milyar lira hibe desteği ödendiğini ve kırsal kalkınma alanında yapılan yatırımlar ile toplam 147 bin kişi istihdam edildi"

FAKIBABA 10 BİNDEN FAZLA PERSONEL ALINACAK DEMİŞTİ

Seçimden önceki Tarım Bakanı Fakıbaba, Çalışma Bakanlığı'na ikinci sefer yazı gönderdiklerini söyledi. Bu açıklama Mayıs ayında gelmişti. Mayıs ayından bu yana geçen 6 ayda personel alımı için onay hala çıkmadı. 

Atama bekleyen adaylar ise buna oldukça tepkili. 2018 'de Tarım Bakanlığı hala bir alım yapmadı ve Çalışma Bakanlığı 'ndan 2 defa personel alımı talebinde bulundu. Bu iki talep de havada kaldı.

Ortada mağdur edilenler memur adayları oldu. Siz de aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

BAŞVURUSU DEVAM EDEN MEMUR-PERSONEL-ASKER  ALIMLARI İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara --ÖZEL HABER