Tarım'a 10 Bin Personel Alımı İçin Tarih Açıklaması

Tarım Bakanlığı yeni personel alımı bekleyen adaylara bir kötü haber daha geldi. Bakan Pakdemirli, TBMM Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada, 2018 yılında atama bekleyen adayların hayallerini yıktı.

Tarım'a 10 Bin Personel Alımı İçin Tarih Açıklaması

TBMM'de gerçekleşen Tarım Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinin soru cevap kısmının detayları bugün ortaya çıktı.

On binlerce aday Tarım Bakanlığı 'ndan atama müjdesi beklerken Bakan Pakdemirli, Tarım Bakanlığı Bütçe sunumunda personel alımlarının ne zaman olacağına değinmemiş, 2019 yılında da kaç personel alımı yapılacağını söylememişti.

Bakan Pakdemirli 'nin personel alımlarına değinmemesi büyük tepki topladı. Ancak bütçe sunumu sonrası geçilen soru cevap kısmında personel alımlarının konusu geçti. 

İki Bakanlığın birleştiğini söyleyen Bakan Pakdemirli, personel alımlarının birkaç ay içindeb elli olacağını söyledi. Birkaç aya belli olmasının ardından norm kadro çalışmalarını da bitirmiş olacaklarını söyleyen Bakan Pakdemirli şu ifadeleri kullandı:

"Son cümle de, değerli milletvekilleri, kapatmadan önce atamalarla ilgili olsun. Atamalarla ilgili de bakın, 2 bakanlık birleşti. Biz buradan bir sinerji de bekliyoruz, organizasyon yapımız da önümüzdeki tahmin ediyorum birkaç ay içerisinde belli olacak. Bu belli olmanın akabinde biz norm kadro çalışmasını da bitirmiş olacağız. Bugün itibarıyla ben yani devletin bir koltuğunda arkadaşınız olarak devletin haklarını sonuna kadar muhafaza ederim. İhtiyaç varsa sonuna kadar arkasında olurum.

Bu organizasyon yapısını yıl sonuna kadar, norm kadro çalışmasını da 2019 yılı 2'nci çeyreğe kadar tamamlamayı hedefliyoruz

Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise Bakana, bu bütçe ile atamanın yapılamayacağını söyledi. Bakan Pakdemirli ise buna, "Ek bütçemi de alırım, Hazine Maliyeden alırım, ondan sonra da..." şeklinde cevap verdi.

Bu açıklamaya baktığımızda Tarım Bakanı, personel alımı için 2019 yılını işaret etti. 2018 yılında atama umudu da Maliye Bakanlığı 'ndan çıkacak ek bütçeye kaldı.

Kamubulteni.com  | Ankara