Tapuda işlem yapanlar dikkat! Bunu yapanlara artık para cezası var

Ev alacaklar dikkat! Ev satışında güncel dönem başlıyor! Detaylar haberimizde.

Tapuda işlem yapanlar dikkat! Bunu yapanlara artık para cezası var

Ticaret Bakanlığı bir duyuru yayımladı. Duyuruda yeni düzenlemenin milyonlarca ev sahibini etkileyeceği açıklandı. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

BAKANLIK'TAN YENİ DÜZENLEME

Ticaret Bakanlığı, gayrimenkul işlemlerine ilişkin önemli değişiklikleri içeren "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı"nı kamuoyuna duyurdu. Bu düzenlemeler sektörün karşılaştığı sorunları gidermeyi ve sektör temsilcilerinin ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlamaktadır. Taslağın temel önlemlerinden biri de emlakçıların lisans belgesi alabilmesi için gerekli prosedürlerin değiştirilmesi. Meslekî tecrübe koşulunun kaldırılması, diğer şartları sağlayan emlak şirketlerinin lisans almasını kolaylaştıracak. Bu kuralın amacı, sektörde olan daha fazla kişinin sertifika almasına olanak sağlamaktır. 

Bakanlık'tan Yeni Düzenleme

Ayrıca elektronik emlak ilanları veren kişinin aynı lokasyon için farklı fiyatlara sahip ikiden fazla ilan veremeyeceği belirlendi. Çevrimiçi reklamcılık kurallarında da değişiklik yapan taslakta, başkalarının ürünlerini farklı fiyatlarla satan ilanlar için ikiden fazla girişe izin verilmeyeceği belirtiliyor. Taslakta ayrıca kuralları ihlal eden ilanlara verilecek para cezaları da yer alıyor. Ayrıca sertifika verilebilmesinin şartlarından biri de değiştirilerek "kasten işlenen suçlardan dolayı toplam 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası alınmamış olması" şeklinde olacak. Yetkisiz gayrimenkul işlemleri yapan kişilere karşı yerel yönetimlere para cezası kesiliyor. Bu kanunlar, gayrimenkul işlemlerinde şeffaflığı artırarak sektör dengesinin sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.