Tahıl Anlaşması Krizi Büyüyor Kremlin’den Sert Tepki

Karadeniz’deki tahıl anlaşmasından vazgeçen Rusya, gerekçenin Ukrayna olduğunu belirtti. BM ve Türkiye, anlaşmanın yürürlükte kalması için yoğun diplomasi uyguluyor.

Tahıl Anlaşması Krizi Büyüyor Kremlin’den Sert Tepki

Türkiye’nin arabulucu olduğu ve dünyada büyük ses getiren tahıl anlaşmasından çekilen Rusya’dan yeni bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Karadeniz Tahıl Anlaşmasının pek yürütülebilir olmadığını söyledi.

Ukrayna’nın attığı adımların anlaşmaya zarar verdiğini belirten Peskov, Rusya’nın anlaşmaya geri dönmek için nasıl bir ortam gerekli sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Akar, Rus Bakanla Görüşecek

Tahıl koridoru krizi devam ederken Milli Savunma Bakanlığından bir açıklama geldi. yapılan açıklamada, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, Rus Mevkidaşı Sergey Şoygu ile telefonda görüşeceği belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “MSB HULUSİ AKAR : “Akşam saatlerinde Rusya Savunma Bakanı Sn. Şoygu ile görüşeceğiz. (Tahıl koridoru) Bu inisiyatifin askıya alınması ne Rusya’nın ne Ukrayna’nın ne de kimsenin yararına olacak. Bu inisiyatifin devam etmesini sağlamaya gayret göstereceğiz.” ifadelerine yer verdi

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /