Suudi Arabistan'da Teravih Namazı Konusunda Karar Verildi

Suudi Arabistan'da yeni tip koronavirüs önlemleri çerçevesinde sokağa çıkma yasağının süresi uzatılırken, ülkede teravih namazlarının toplu kılınmamasına yönelik de karar alındı. Suudi Arabistan'da toplu ibadetlerin yapılmaması yönünde karar alınırken, sokağa çıkma yasağının da uzatılmasına karar verildi.

Suudi Arabistan'da Teravih Namazı Konusunda Karar Verildi

Yeni tip koronavirüs (kovid-19) nedeniyle Suudi Arabistan'daki önlemlere yenileri ekleniyor. Ülke genelindeki toplam vaka sayısı 4 bin 934'e yükselirken, kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 65 oldu.  

Ölü ve vaka sayılarındaki artışı inceleyen yetkililer, Ramazan ayının yaklaşması üzerine yeni kararlar aldı. Suudi Arabistan İslami İşler Bakanlığı Dawah ve Rehberlik Müsteşarı Muhammed El-Aksil, konuya ilişkin yapıtğı açıklamada, "Koronavirüs krizinin devam etmesi durumunda Ramazan ayında, teravih namazlarının toplu olarak kılınmasının askıya alınmasıyla beraber tüm toplu ibadetler yapılmayacak.

İbadet edenleri korumak amacıyla böyle bir karar almak zorunda kaldık.Koronavirüs krizinin Ramazan ayından önce biteceğinin umuyoruz" ifadelerini kullandı. Bu arada ülke genelindeki sokağa çıkma yasağı bir sonraki duyuruya kadar uzatılırken,  umre ve hac ziyaretlerinin tamamı da askıya alındı.