Suudi Arabistan Havalimanlarında Alkol Satışına İzin Verilecek

Suudi Arabistan, bazı havaalanlarında alkol satışındaki yasağı kaldırmak amacıyla çalışmalara başladı. Şeriat ile yönetilen Suudi Arabistan, yapmış olduğu reformları genişletmeye devam ediyor. Suudi Arabistan’da bazı havaalanlarında alkol satışının yapılması için çalışmalara başlandı.

Suudi Arabistan Havalimanlarında Alkol Satışına İzin Verilecek

ArabianBusuness’in aktardığı habere göre alkol satışı ilk etapta belirli havaalanlarında uluslararası Transit yolcular için serbest bir hale gelecek.

Alkole İzin

Satışların sıkı bir kontrol altında gerçekleştirileceği de yalnızca belirli rotalarda uçuş yapan yolculara izin verileceği tahmin ediliyor. Konuyla ile alakalı henüz nihai bir karar verilmemiş olsa da değerlendirme sürecinin sürdüğü aktarıldı.


Mega Proje Neom’a Da  İzin Çıkabilir

Diğer taraftan bilindiği gibi Suudi Arabistan’da alkol satışı ve tüketimi şu anda yasak gibi görünüyor. Fakat geçtiğimiz ay Wall Street Jounal gazetesi, krallığın mega projesi Neom'da bir sahil otelinde içki servis edilmesine izin vereceğini kaleme almıştı. Haberde gelecek yıl yani 2023 senesi içerisinde Kızıldeniz’deki Sindalah adasında açılacak otelde bir lüks şarap barı ile kokteyl barının yanı sıra aynı zamanda tahtı ve şampanya barı da yer alacak şeklinde bir haber kaleme alındı.