Suriyelilere Bayramda İzin Yok

Son günlerde gündem olan Suriyelilerin bayramda memleketlerine gitmesi ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyelilerin bayramda gitmelerine izin yok dedi.

Suriyelilere Bayramda İzin Yok

Geçtiğimiz günlerde istersek Suriyelilerin bayramda memleketlerine gitmelerine izin vermeyiz diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bayramda memleketlerine gitmelerine izin verilmeyeceğini söyleyen Soylu, valiliklere konu hakkında bilgi verildiğini söyledi.

4 Milyona Yakın Suriyeli Var

Kaçak göçmen konusunda açıklamalarda bulunan Soylu; ‘’3 milyon 768 bin Suriyeli var Türkiye'de. Sınır güvenlik önlemlerinin tamamını almaya çalışıyoruz. Önlem almasaydık kaçak göçmen sayısı 10 milyonu geçerdi. Yurt içindeki tüm kaçak göçmenleri yakalıyoruz. Yaklaşık 500 bin kişi gönüllü olarak geri döndü. Sığınmacılar bizim oluşturduğumuz güvenli bölgelere geçti" ifadelerini kullandı.

‘’Bayram İzni Verilmeyecek Dedik’’

Bakan Soylu, valiliklere bilgi verildiğini belirterek, "Yaklaşık 4 bayramdır hem pandemi nedeniyle de bu gidişleri önemli ölçüde durdurmuştuk. Gittiler yüzde 60'ı kaldı. Sonra gittiler geri döndüler. Bayramlarda gidenler çok bir sayı değil.

Geçen hafta itibarıyla valilerimize bayram izni verilmeyecek dedik. Şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek" dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /