Suriyeli İki Aileye Gelen 150 Kg Yardım Kolisi Mahalleyi Ayağa Kaldırdı

İzmir'in Konak ilçesinde, suriyelilere geldiği belirtilen yardım kolilerini gören mahalle sakinleri, kolilerin çokluğu üzerine tepki gösterdi.

Suriyeli İki Aileye Gelen 150 Kg Yardım Kolisi Mahalleyi Ayağa Kaldırdı

Suriyeli bir aileye 150 kilogramlık gıda , giyim ve temizlik malzemesi yardımı yapıldığını gören mahalleliler ayağa kalktı. 

Suriyelilere haddinden fazla yardım verildiğini, kendilerine  bu tür yardımlar yapılmadığını söyleyen mahalleliler kolilerin içerisindeki temizlik ve diğer malzemeleri göstererek 'Şuna bakın, bebek bezi doldurmuşlar, bunlar daha çok çoğalsınlar diye. Bize yardım etmiyorlar.' şeklinde tepki gösterdiler. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yardım kolilerinin devlet tarafından finanse edilmediğini, uluslararası yardım kuluşundan geldiğini söyledi. 

Tartışma sonrasında Anafartalar Polis Merkezi'ne götürülen bazı vatandaşlar hakkında tutanak tutuldu.  Diğer yandan söz konusu mahallede 2 Evde Suriyelilerin yaşadığını belirten CHP İzmir Milletvekili, "Sadece 2 hanenin Suriyeli olduğu bir mahalleye, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yardım kolilerinden 150-200 kadarının indirilmesinin manası nedir? AB tarafından hazırlanan bu koliler, prosedüre uygun şekilde dağıtılmalıdır" dedi.

KAYNAK: MEMURLAR.NET