Süleyman Soylu’dan Bahçeli’ye Jet Yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün yaptığı açıklamada "Ülkelerine bayram için giden sığınmacıların geri gelmelerine gerek yoktur" sözlerine Süleyman Soylu’dan yanıt gecikmedi.

Süleyman Soylu’dan Bahçeli’ye Jet Yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bahçeli’nin sözlerine yanıt olarak "Suriyelilerin bayram için ülkelerine gidişine müsaade etmeme kısıtımız var" dedi.

Konu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Süleyman Soylu, Suriyelilerin elbette ülkelerine döneceklerini belirtip "Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. 2021 sonu itibarıyla geçici statü ile Türkiye'ye gelenlere verilen vatandaşlık sayısı 192 bindir" dedi.

Soylu ayrıca bayramda memleketine gidecekler için, "Gidişlerine müsaade etmeme konusunda kısıtımız var’’ dedi.

Gönüllü geri dönüşlerinde yaşandığını belirten Süleyman Soylu, "Bugüne kadar 500 bin gönüllü geri dönüş söz konusu. Bugün bu mesele provoke edilmeye çalışılmaktadır. Provokasyon demek en doğru tabirdir. Kılıçdaroğlu'nun sığınmacılar konusunda tahrik için olduğu apaçık ortada. Türkiye düşmanları ile hareket ediyor. Türkiye kaçak göçmenle mücadele ediyor. Türkiye'de 1 milyonu aşkın kaçak göçmen yakalanmıştır" ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /