Süleyman Soylu Açıkladı: 25 Bin 500 Yeni Polis Alınacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı son dakika açıklamasında polis olmak isteyen adayları sevindirdi. Bakan Soylu katıldığı Arnavutköy Pomem mezuniyet töreninde yeni dönem polis alımlarına değindi ve 25 bin 500 yeni polis alınacağını söyledi.

Süleyman Soylu Açıkladı: 25 Bin 500 Yeni Polis Alınacak

Arnavutköy Pomem 2018 - 21. Dönem Mezuniyet Töreni'ne katılan ve burada bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni polis alımlarına değindi.

Mezun olan polis memurlarına başarı dileklerini ileten İçişleri bakanı Süleyman Soylu, yeni dönem polis alımları hakkında da bilgi verdi. Bakan yılın kalan döneminde 25 bin 500 polis alımı daha yapacaklarını söyledi.

Bakan  Soylu, polis alımları hakkındaki açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle 15 Temmuz ve arkasındaki hain yapılanmanın güvenlik birimlerimizde yarattığı tahribatı kapatıp artıya geçmeye çalışıyoruz. Emniyet teşkilatımızdaki personel sayımıza 15 Temmuz sonrasındaki süreçte ülke genelinde 68 bin 779 yeni polis ekledik. Yalnız İstanbul’da 17 bin 465 polis arkadaşımızı göreve başlattık. Bugün Pasgol 21. dönem mezunlarımızla birlikte bu yıl için 18 bin 426 evladımız emniyet teşkilatımıza katılmış olacak. Yıl sonuna kadar 25 bin 500 kişilik daha alım planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl da 35 bin yeni öğrenci alacağız."

PÖH ALIMI OLACAK MI?

Yüz binden fazla genç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan özel harekat polisi alımı müjdesi bekliyor. Bakan Soylu açıklamasında PÖH alımı hakkında bir ifade kullanmadı. 10 bin yeni POMEM polis memuru, 2500 PMYO ve 3000 PAEM komiser yardımcısı için hazırlıklar var. Bunları bir köşeye bıraktığımızda geriye 10 binlik alım kaldırğı görülmektedir. Bu alım ise 22. dönem POMEM'le alınan 10 bin polis mi yoksa özel harekat alımı için düşünülen kontenjan mı orası bilinmiyor. Ancak açıklama gelir gelmez Kamubulteni.com olarak takipçilerimize en hızlı şekilde ulaştıracağız. PÖH alımı açıklaması geldiği anda haberdar olmak için mobil uygulamamıız indirin.

ADAYLARIN TALEPLERİ

Polis olmak isteyen adaylar ise taleplerini aşağıdaki yorum kısmından yazıyor. Siz de yeni polis alımı hakkındaki taleplerinizi yorum olarak yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA