Süleyman Soylu: 1500 Yeni Trafik Polisi Alımı Yapılacak

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Birim Amirleri Bilgi Paylaşımı ve Değerlendirme Toplantısı 'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019 yılında 1500 yeni trafik polisi alımı yapılacağını söyledi.

Süleyman Soylu: 1500 Yeni Trafik Polisi Alımı Yapılacak

Bakan Soylu 'dan trafik polisi alımı açıklaması.

Ankara 'da düzenlenen Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Birim Amirleri Bilgi Paylaşımı ve Değerlendirme Toplantısı 'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni trafik polisi alımına değindi. 

2018 yılında 5 bin trafik polisi alımı hedeflediklerini söyleyen Bakan Soylu, bu sayıya ulaşamadıklarını , 4300 alım yaptıklarını söyledi. 5 bin sayısını yakalayamadıklarını, ancak bu rakama yaklaştıklarını söyleyen Bakan Soylu, 2019 yılında trafik polisi olarak 1500 kişinin alınacağını söyledi.

2018 yılında trafik polisi sayısının yüzde 11 oranında arttırıldığını ve sayının 24 bin olduğunu söyleyen Bakan Soylu, alınacak 1500 polisin direk şehir içinde istihdam edileceğini söyledi.

NASIL TRAFİK POLİSİ OLUNUR?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine direk traifk polisi alımı yoktur. POMEM-PAEM-PMYO kapsamında emniyet genel müdürlüğü bünyesine her yıl on binlerce polis alımı yapılmaktadır. Eğitimlerini gören ve mezun olan adaylar, EGM bünyesinde çeşitli birimlere atanmaktadır. Bu yıl mezun olacak polislerden 1500 'ü trafiğe aktarılacak.

POLİS ALIMI NE ZAMAN?

2019 yılında en az lise mezunu adaylar arasından on binlerce polis alımı yapılacak. Bu yıl toplamda 35 bin polis mezun olacak ve EGM bünyesinde göreve başlayacak. Şu sıralar başvurusu devam eden bir polis alımı yok. 23. dönem POMEM sözlü mülakat aşaması devam etmekte.

Sözlü mülakatların sona ermesinin ardından yeni dönem POMEM alımı hakkında duyuru gelecek. Polis alım ilanı geldiği anda bildirimle haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN