Şulemsi ve Eşinin Servetiyle Çalkalanan Gündem: Vergi Soruşturması Başlıyor!

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın karapara dahil pek çok suçu içeren soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından, diğer sosyal medya fenomenleri de mercek altına alındı. Şulemsi olarak bilinen Şule Kayatürk ile eşi Yasin Türk'ün servetiyle ilgili çıkan iddialar da vergi soruşturmasını gündeme getirdi.

Şulemsi ve Eşinin Servetiyle Çalkalanan Gündem: Vergi Soruşturması Başlıyor!

İddialar ve Servet

Şule Kayatürk ve Yasin Türk çiftinin 16 villa, 28 daire, bir helikopter, 173 iş yeri ve bir yat sahibi olduğu iddia ediliyor. Bu iddialar, çiftin vergi kaçakçılığı yaptığına dair şüpheleri artırıyor.

Sabancı Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bu iddialar doğrultusunda çiftin ödemesi gereken vergi miktarını açıkladı ve ilgilileri uyardı. Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

  • 16 villa için toplam vergi miktarı 320 milyon TL
  • 28 daire için toplam vergi miktarı 280 milyon TL
  • 1 helikopter için vergi miktarı 60 milyon TL
  • 173 iş yeri için toplam vergi miktarı 865 milyon TL
  • 1 küçük yat için vergi miktarı 30 milyon TL
  • Toplam: 1 milyar 555 milyon TL!

Eğer 1 milyar TL’den az vergi verdilerse yetkililerin bir inceleme yapması iyi olacaktır.

sule-kayaturk.webp

Sosyal Medyada Gündem Olanlar

Demirtaş’ın paylaşımı, kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Serveti hakkındaki iddiaların ardından Şule Kayatürk, Instagram hesabını gizli hale getirdi. Ayrıca, Şulemsi'nin Dilan Polat ile olan görüntüleri de sosyal medyada gündem yarattı. Görüntülerde ikilinin birlikte tatil yaptıkları görülüyor.

Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın tutuklanmasının ardından, sosyal medya fenomenleri hakkındaki vergi soruşturmasının genişletilmesi bekleniyor.