Su faturalarında artık bu miktarı ödemeye gerek yok! Flaş karar milyonlara oh çektirecek

Yargıtay'ın 3. Hukuk Dairesi, su faturalarındaki "kaçak su" ve "atık su" bedelleriyle ilgili dikkat çekici bir karara imza attı. İşte detaylar...

Su faturalarında artık bu miktarı ödemeye gerek yok! Flaş karar milyonlara oh çektirecek

Muğla'da faaliyet gösteren bir otel işletmesi, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi'nin kararına göre, bölgedeki kaynak suyunu kullanarak çıkan atık suyu şehir atık su şebekesine tahliye etti. Otel, Mart 2018'de yeni bir işletmeci tarafından devralındı.

Belediye ekipleri, işletmeye 755.000 Türk Lirası atık su bedeli ve kaçak atık su cezası kesildi. İşletme, önceki kullanımlara ilişkin cezayı ödememe ve devralınmadan sonraki döneme ilişkin atık su bedelinin belirlenip hesaplanması için dava açtı.

Yerel mahkeme, davanın reddine karar verdi. İstinaf mahkemesi ise otel işletmesinin devir tarihinden sonraki atık su bedeli olarak belirlenen 94.000 Türk Liralık kısmın ödenmesine hükmetti.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, temyiz başvurusu üzerine dosyayı inceledi ve istinaf kararının onanmasına karar verdi. Dairenin kararında, taşınmaz sahiplerinin kendi mülklerindeki kuyulardan çekilen su için kaçak su ücreti talep edilemeyeceğini; ancak üretilen atık suyun kanalizasyon sistemine yönlendirilmesi durumunda, atık su bedeli alınabileceği belirtildi.