Sözleşmeliye Kadro Toplantısı Sonrası İlk Açıklama Geldi

Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sözleşmelilere kadro meselesinin görüşüldüğü toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Yalçın ‘’Sözleşmeliler kadroya geçirilerek bu tartışma tamamen bitirilsin istiyoruz’’ dedi.

Sözleşmeliye Kadro Toplantısı Sonrası İlk Açıklama Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen arasında yapılan sözleşmeli personele kadro görüşmesi sonrası Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yalçın, "Memur-Sen olarak, bizim buradaki temel yaklaşımımız, kamuda kadrolu, süreli sözleşmeli, süresiz sözleşmeli gibi ayrımların olmasından ziyade kamuda bir bütünlüğün olması, istihdamın bu anlamda tekleşmesi ve mevzuatın da tek tipleşmesi boyutuyla bir süreç yönetimi yapıyoruz. Kamu, bu kadar dağınıklığı kaldırmaz. Bu memnuniyet getirmediği gibi çalışma barışını da bozuyor. Aynı işi yapan farklı statüde insanlar aynı kurumda, aynı büroda çalışmaya devam ediyorlar ve bu çalışma barışını hiçbir zaman sağlamıyor" ifadelerini kullandı.

600 Bine yaklaşan sayıda personelin kadroya geçirilmesini talep ettiklerini belirten Yalçın, "Şunu anlayışla karşılıyoruz, mevcut düzenlemenin, 657'nin 4/B kısmı bazı istihdamda zorlanılan teknik personel konusunda bir ruhsat olarak kamuda zaten getirilmişti, bu yine aynen dursun. Bu konuda kamunun bazen istihdamda zorlandığı alanlara ilişkin özel ruhsat olarak bu işlesin. Sözleşmeli olup kadroya geçmek istemeyen bazı kısımlar var, onlar evet kalsın. Ama geniş çerçevede süreli sözleşmeli, süresiz sözleşmeli gibi farklı mevzuatlar üretilerek kamudaki bütünlüğün dağıldığı alan toparlansın ve kadroya geçirilerek bu tartışma tamamen bitirilsin istiyoruz. Temel gayretimiz bu. Çünkü bu anlamdaki çeşitlilik hem çalışanı mutsuz ediyor hem örgütlü yapılar olarak bizi yoruyor hem de kamu buradan herhangi bir şey elde etmiyor. Sadece huzursuzluk elde edilmiş oluyor. Bunun mali bir yükü de yok. Zaten bu ödeme yapılıyor çalışanlara. Zaten çalışanın mali haklarında bu düzenleme yapıldığında çok ciddi mali bir iyileştirme söz konusu değil" değerlendirmesinde bulundu.

Herkesi memnun edecek bir çalışmaya vesile olmak istediklerini belirten Ali Yalçın "Az önceki görüşmemizde 'Ekim ayında bu işi bitirelim' diye ortaklaşa sözel bir mutabakatımız var. Ekim ayında bitirmek nihai hedefimiz" açıklamasında bulundu.

(AA)

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /