Sözleşmelinin Kadroya Geçişi İçin Süreç Nasıl Devam Ediyor

Birçok sözleşmeli personel kadroya geçiş için hükümetin atacağı önemli adımları bekliyor. Meclis tatilinden önce hükümetin müjdesini verdiği çalışma için gözler Ekim ayına çevrildi.

Sözleşmelinin Kadroya Geçişi İçin Süreç Nasıl Devam Ediyor

Yaklaşık 560 bin sözleşmeli personel kadro için dört gözle hükümetten gelecek açıklamayı beklerken gözler ekim ayında açılacak meclise çevrildi. Meclis açıldığı zaman özlük ve mali haklarla ilgili yasa için harekete geçilecek.

İsteğe Bağlı Olacak

Kamuda bulunan yaklaşık 560 bin sözleşmeli personel için süreç devam ederken bununla ilgili de çeşitli formüllerin değerlendirildiği açıklandı. Yapılacak düzenlemelerle sözleşmeliye kadro hakkı tanınacak, ancak bu haktan isteyenler yararlanabilecek.

Bakan Bilgin Açıkladı

Konu ile ilgili birkaç defa açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamuda sözleşmeliler sorunu var. Bunları sadeleştireceğiz, sözleşme yapılması zorunlu olanları statülere dönüştüreceğiz, diğerlerinin de kadro haklarını vereceğiz demişti.

Çalışma Grubu Oluşturuldu

Yapılan son açıklamalara göre konu ile ilgili yapılacak düzenlemenin detayları için bakanlık bünyesinde bir çalışma grubu oluşturuldu. Bunlar yapacakları çalışmaları bakanlığa sunacak ve uygun görülmesi sonrası meclise sunulacak.

Gözler Ekim Ayına Çevrildi

Sözleşmeliler ile ilgili alınacak kararlarda gözler Ekim ayına çevrildi. Meclisin açılmasını bekleyen sözleşmeli personel buradan çıkacak karar kilitlendi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /