Sözleşmeli Öğretmenler Lise Mezunu Bekçilerden Daha Az Kazanıyor

Türkiye'de görev yapan lise mezunu bekçi ile üniversite mezunu sözleşmeli öğretmen arasındaki maaş farkı son günlerin en çok tartışılan konularından birisi haline geldi. Senelik kazanca bakıldığı takdirde sözleşmeli öğretmenler, çarşı ve mahalle bekçilerinden %10.7 daha az kazanç elde ediyor.

Sözleşmeli Öğretmenler Lise Mezunu Bekçilerden Daha Az Kazanıyor

TBMM'de komisyonda gündeme gelerek Türkiye'nin en büyük tartışmalarından birisi haline dönüşen bekçi maaşlarıyla ilgili EGM açıklamasına rağmen tartışmalar son bulmuyor. Çarşı ve Mahalle bekçileri ile öğretmenler arasındaki maaş farkı sosyal medyanın en çok tartışılan konularından biri haline geldi. Lise meunu çarşı ve mahalle bekçisi, hizmet senesi 5 yıldan daha az olan sözleşmeli öğretmenden senede %10.7 oranında daha fazla kazanç elde diyor. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından aktarılan verilere göre, lise mezunu bekçi ayda 4 bin 527 TL maaş alıyor. Lise mezunu bekçiler senede temmuz zammı hariç 54 bin 324 TL kazanç elde ediyor. Hizmet senesi 5 yıldan daha az sözleşmeli öğretmenler ise aylık 4 bin 89 tl kazanç elde ediyor. 

Sözleşmeli öğretmenlerin senelik kazançları 49 bin 68 TL oluyor. Lise mezunu bekçinin maaşı ,4 senelik üniversite mezunu sözleşmeli öğretmenden senelik yüzde 10.7 daha fazla hale geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Sözleşmeli öğretmen ve bekçi maaşlarıyla ilgili düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA