Sosyal Medyayı Ayağa Kaldırmıştı! Hesap Sahte Çıktı, O Şahıs Yakalandı...

 İçişleri Bakanlığı, kucağında bebeği bulunan kadının uygunsuz fotoğrafları ve mesajlarının sosyal medyada paylaşılmasının ardından şahsın yakalandığını açıkladı.

Sosyal Medyayı Ayağa Kaldırmıştı! Hesap Sahte Çıktı, O Şahıs Yakalandı...

Sosyal medya'da 'Elif Sarı Tutuklansın' etiketleriyle başlatılan çalışmaların ardından söz konusu kadının hesabını kullandığı belirtilen Y.E. isimli şahsın Gaziantep'te yakalandığı, hesapta kullanılan görselin sahibinin yurtdışında yaşadığı, ülkemizle herhangi bir bağı olmadığı belirtilirken, Y.E. isimli şahsın bu görüntüleri sosyal medyadan elde ettiği ve Türkiye'de yaşadığı algısı yaratmak amacıyla paylaştığı kaydedildi. İçişleri Bakanlığı açıklamasında şu ifadeler görüldü: 

* Sosyal medya platformu Twitter’da, #elifsaritutuklansin’ etiketi ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca yürütülen çalışmalar neticesinde; söz konusu fotoğrafları paylaşan @elif.antplii isimli/rumuzlu Instagram hesabını kullanan Y. E. isimli erkek şahıs, Gaziantep ilinde yakalanarak hakkında adli işlemler başlatılmıştır.

* Bahsi geçen hesaptaki şahısların yabancı uyruklu ve yurtdışında yaşayan şahıslar oldukları, dolayısıyla konunun ülkemizle bir bağlantısının bulunmadığı anlaşılmıştır.

* Y. E. isimli şahsın bu görüntüleri sosyal medya üzerinden elde ederek ülkemizde yaşandığı algısı yaratmak amacıyla paylaştığı belirlenmiştir.