Sosyal Medya Düzenlemesinde Flaş Gelişme: İlk Somut Adım Atıldı

Son günlerin gündem konusu olan sosyal medya düzenlemesi için kritik gelişme yaşandı. Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda kabul edilen teklifte , Dijital Mecralar Komisyonu adında yeni bir komisyon kurulmasına karar verildi.

Sosyal Medya Düzenlemesinde Flaş Gelişme: İlk Somut Adım Atıldı

Sosyal medya düzenlemesi için ilk adım atıldı.

Geçtiğimiz gün TBMM'den bir haber geldi ve 7 üyeden oluşacak Dijital Mecralar Komisyonu 'nun kurulduğuna yer verildi. Söz konusu komisyon, internet kullanımının kanunlara, bireylerin kişilik haklarına, özel hayatın gizliliğine ve diğer temel hak ve özgürlüklere aykırı olup olmadığı konusunda değerlendirme ve incelemelerde bulunacak. 

KOMİSYONDA KABUL EDİLDİ

Sosyal medya düzenlemesi geçtiğimiz haftalarda gündeme gelmişti. Gündeme gelen düzenleme sonrası TBMM'den ilk adım geldi ve Dijital Mecralar adında bir komisyon kurulması üzerinde karar alındı. Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda kabul edilen teklif sonrası 7 üyeden oluşacak Dijital MEcralar Komisyonu kuruldu. 

MİLYARLARCA DOLAR PARA KAZANIYORLAR AMA...

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan yaptığı açıklamada sosyal mecraların milyarlarca dolar para kazandığını söyleyerek, “Hiçbir hukuki altyapıları yok, hukuka uygun mudur, değil midir, hiçbir anlayışları yok bu firmaların. Dolayısıyla bu firmaları da zorlamamız gerekiyor” dedi.

Komisyonun kurulması gerekçesi, “Bununla amaçlanan, Türkiye’de de internetin kanunlara, bireylerin kişilik haklarına, özel hayatın gizliliğine ve diğer temel hak ve özgürlüklere uygun, çocukların fiziki ve psikolojik gelişimlerine zarar vermeyecek şekilde kullanılmasının temini noktasında yürütülen faaliyet ve çalışmalara yasama organının da görüş, öneri ve yönlendirmeleriyle katkı sunmasıdır” şeklinde açıklandı.

Elvan yaptığı açıklamada, anket yapıldığı ve düzenleme bekleyenlerin oranının yüzde 91 olduğunu söyledi.

TİK TOK, FACEBOOK, TWİTTER, NETFLİX, YOUTUBE, İNSTAGRAM KAPATILACAK MI?

Geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medyayı kapatmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını , düzenlemeler yapılacağını söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA