Sosyal medya bunu konuşuyor! AFAD’dan telefonlara 'hayati uyarı bildirimi'

Tüm yurdu etkisi altına alan sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Etkisini arttıran sağanak yağışlar sebebiyle AFAD, milyonlarca cep telefonuna 'Hayati Uyarı Bildirimi' başlığı altında bir bildirim gönderdi.

Sosyal medya bunu konuşuyor! AFAD’dan telefonlara 'hayati uyarı bildirimi'

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD),yurdu etkisi altına alan ve etkisini giderek arttıran sağanak yağışlar sebebiyle cep telefonlarına 'Hayati Uyarı Bildirimi' uyarısı gönderdi. Sesli, uyarı şeklinde tüm vatandaşların telefonuna giden sesli uyarı vatandaşların dikkatini çekerken, bildirim aynı zamanda sosyal medyada da gündem oldu. Sesli bildiri olarak gelen mesaj vatandaşları şaşırttı.


OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ
Son bir haftadır şiddetini giderek arttıran yağışlar sonrasında çok sayıda bölgeden sel, heyelan ve taşkın haberleri geldi. Etkili yağışların en çok etkilediği il ise Ankara oldu. Ankara’da çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalınca kent genelinde alınan önlemler arttırıldı. AFAD ise vatandaşları uyarmak ve dikkatli olmalarını sağlamak amacıyla milyonlarca vatandaşın cep telefonuna önemli bir uyarı gönderildi.
AFAD'ın gönderdiği bildirimde, meteorolojik şartlar nedeniyle meydana gelen problemlere ilişkin irtibat numarası hatırlatıldı. Gönderilen sesli ve yazılı uyarıda, "Ülkemizde devam eden meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayınız" denildi.