Sosyal Konut Projesi 3+1 Konut Taksit Tutarı, 3 Yıl Sonra 6 Bin Lirayı Geçecek

Uzmanlar, orta vadeli programı baz almak suretiyle yaptıkları 'sosyal Konut projesi' analizinde 3+1 konutun 3352 lira 50 kuruş olan taksit tutarının 3 yıl sonra 6.370 TL'ye çıkacağını söylüyor.

Sosyal Konut Projesi 3+1 Konut Taksit Tutarı, 3 Yıl Sonra 6 Bin Lirayı Geçecek

Uzmanlar, yüzyılın projesi olarak açıklanan sosyal konut projesinde ödenecek taksi tutarının yıl içerisinde 2 defa memur maaşı oranında zamlanmak suretiyle dar gelirli vatandaşı adeta perişan edeceğini söylüyor.


240 ay (20 yıl) vadeli ödeme sürecinde taksitlerin yıl içerisinde 2 defa artış göstermesi sebebiyle dar gelirli vatandaşın yıllar içerisinde fahiş bir tutarla karşı karşıya kalacağına vurgu yapan uzmanlar, bugün yapmış oldukları yazılı açıklamalarda şu ifadeleri kullanıyor;

“20 yıl vade ile dar gelirlilerin faydalanması için hayata geçirilen projede taksi tutarının yıl içerisinde iki defa memur maaşı oranında artış göstermesi demek, ödeme süresi boyunca taksit tutarına 40 defa zam yapılması anlamını taşıyor. İktidarın ekonomide yaratmış olduğu tahribat sebebiyle ülkemiz, olağanüstü bir enflasyon üst dönem yaşıyor. makyajlanmasına karşın resmi enflasyon oranı Türkiye'de şu an %80 ve her yıl iki defa zam yapılan taksit tutarının vatandaşımızın belini bükmesi ise kaçınılmaz olacaktır.”

TOKİ 3+1 Daire Taksit Tutarı 3 Yılda 6370 Liraya Çıkacak
Bu 3 yıllık dönem içerisinde memur maaşlarına 2022 senesi içerisinde gerçekleştirilen yüzde 3 artı ve yüzde 5 oranında tekrar zam yapılması göz önüne arandığında sadece 3 yıl içerisinde toplam artış tutarı %90'ı buluyor. Buna göre sosyal konut projesinde İstanbul'da 105 metrekare büyüklüğünde bulunan 3+1 konutun 3352 lira 50 kuruş olan taksi tutarı 3 yıl sonra 6.370 liraya çıkacak.