Son Seçim Anketine Göre Kılıçdaroğlu ile Erdoğan´ın arasında 4 Puanlık Fark Var

14 Mayıs Seçim Tarihi yaklaşırken anket firmalarını da hızını arttırdı. Gezici Araştırma'nın yaptığı son anket sonuçları ise Kılıçdaroğlu´nun 4 puanlık farkla önde olduğunu gösteriyor.

Son Seçim Anketine Göre Kılıçdaroğlu ile Erdoğan´ın arasında 4 Puanlık Fark Var

2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine geri sayım devam ediyor. Tüm Türkiye bu seçimlere kilitlenmişken anket şirketleri de güncel sonuçları kamuoyu ile paylaşıyor.

Son Anket Gezici Araştırma´dan geldi. Firma tarafından vatandaşlara "Hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildi. Anket sonucuna göre yüzde yüzde 56,2 ile Kemal Kılıçdaroğlu önde çıkarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vereceklerin oranı yüzde 43,2'de kaldı. Yapılan ankete göre Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasındaki fark 4.1 kadar çıktı.

Gezici Araştırma Geliştirme Şirketi birçok ilde  1–2 Nisan 2023 tarihleri arasında yüz yüze bir anket gerçekleştirdi. Ankete Türkiye genelinde; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Ordu, Samsun, Sivas, ve Van illerinde 2 bin 864 kişi katıldı. Yapılan anket sonucuna göre ise, vatandaşın yüzde 56,2'si Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçileceğine inanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçileceğini öngörenlerin oranı ise yüzde 42,1.

Ankette göre ise 'Muharrem İnce' yüzde 2,1, ise 'Sinan Oğan' ise yüzde 1,3 oy aldı.

Sözcü gazetesinin haberine göre seçimin ikinci tura kalırsa, ankete katılanların yüzde 55,2'si Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini söylerken, Erdoğan'a oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 44,8 olarak ölçüldü.