Son Haberler: Mahkumlara Af ile İlgili Bugün 2 Açıklama Geldi

Mahkumlara af ile ilgili bugün 2 yeni açıklama geldi. Hükümetten ve MHP 'den gelen açıklamalar kamubulteni.com 'un haberinde.

Son Haberler: Mahkumlara Af ile İlgili Bugün 2 Açıklama Geldi

Mahkumlara af ile ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bir açıklama yaptı.

Karar Gazetesi 'ne konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gündeme ilişkin konuları değerlendirirken mahkumlara af meselesini değerlendirdi. 

Adalet Bakanı Gül, açıklamasında Cemal Kaşıkçı cinayetine değindi ve katiller için kırmızı bülten çıkarıldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu konu Birleşmiş Milletler dahil uluslararası tüm mekanizmalar dahil nereye gitmesi gerekiyorsa Türkiye olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız, asla bu konu kapatılmayacak. Türkiye olarak sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Şu an itibarıyla 18 kişi hakkında iade talebini Suud makamlarına ilettik. Türk makamları, bu konuda soruşturmasını yapacak ve savcılık takdiriyle davası açılacak ve Türkiye'de yargılama devam edecekti. Kırmızı bültenle İnterpol üzerinden tüm süreçler takip ediliyor, iade talepleri de takip ediliyor."

MAHKUMLARA AF

MHP 'nin mahkumlara af teklifine değinen Bakan Gül, şu açıklamayı yaptı:

"Cumhurbaşkanımızın açıklamaları gayet net, toplumun bu husustaki duyarlılığını dikkate alıcı adımları attık ve bundan sonra da hep atacağız. Bizim yapmaya çalıştığımız infaza ilişkin, denetimli serbestlik ya da diğer hususlarla ilgili nasıl bir infaz önerileri olur bu konuda çalışıyoruz. Siyaseten de partimiz bu konuda gerekli değerlendirmeyi yapacaktır. Elbette tüm siyasi partilerle de görüşülecektir ama bu konuda asla toplumu rahatsız edici bir af şeklinde bir düzenleme olmayacağını Sayın Cumhurbaşkanımız da açıkladı. Çalışmalar devam ediyor. Siyasetin vereceği bir karardır."

MHP'DEN AÇIKLAMA

MHP 'li Akçay, bugün yaptığı açıklamada mahkumlara af ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Biz af konusunda teklifimizi verdik. Meclis'e sunduk. Önümüzdeki süreç içerisinde ille de motamot değil de, uzlaşılarak çıkmasından yanayız. Bu çerçevede biz verdiğimiz bu teklifin arkasındayız. 'Şu gün, bu saat' demek mümkün olmaz. Meclis gündemi çerçevesinde, bütün siyasi aktörlerin gündemi çerçevesinde, ortak mutabakat çerçevesinde çıkabileceğini, çıkması gerektiğini düşünüyoruz. O konunun da takipçisiyiz. Milletimizi ilgilendiren her mesele, bizim yerel seçim beyannamemizde olacaktır" 

Mahkumlara af meselesi hakkında gelişmelerden haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.