Son Günlere Girildi, Dikkat! Kredi Kartı Kullanan Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor!

Tüketici dernekleri, banka ve kredi kartlarının yanı sıra perakende sektöründe faaliyet gösteren marketlerin ya da AVM'lerin müşterilerine sunduğu sadakat kartlarındaki puanlara ilişkin uyarılarda bulundu.

Son Günlere Girildi, Dikkat! Kredi Kartı Kullanan Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor!

Bu puanların yıl sonuna kadar kullanılmaması halinde geçerliliğini yitireceği belirtildi. Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bankalararası Kart Merkezi tarafından aktarılan verileri gündeme getirerek Türkiye'deki kredi kartı sayısının 68 milyon, banka kartı sayısının ise 160 milyonu aştığını hatırlattı.

Şirket ve markaların sağladığı sadakat kartlarının sayısının bilinmediğini söyleyen Küçük, özellikle kredi kartları ve banka kartlarında biriken ve bankalara göre ismi değişiklik gösteren (Chip para, para puan vb.) para puanlarının yıl sonundan önce kullanılması gerektiğini,  aksi takdirde biriken para puanların geçerliliğinin yitirileceğini söyledi. Bankaların bu para puanların kullanım süresine ilişkin bilgi yapmamasının doğru olmadığını, vatandaşların bu konuda yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını söyleyen Küçük, 2019 yılı sona ermeden bu puanların harcanması tavsiyesinde bulundu. Bilinçli Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Ömer Keser ise, kredi kartlarındaki puanların tüketicilerin hakkı olduğunu , bunların belirli süreler içerisinde silinerek sıfırlanmasının doğru olmadığını vurguladı. Keser, bankaların kullanım süresi kısıtlamalarını kaldırması gerektiğini savundu.