Son Dakika Ukrayna 50 Rus Askerinin Öldürüldüğünü Duyurdu

Son dakika. Ukrayna, ordunun 50 Rus askerinin öldürüldüğünü, altı Rus savaş uçağı ve bir helikopteri düşürdüklerini bildirdi. Rusya ise bu açıklamayı yalanladı.

Son Dakika Ukrayna 50 Rus Askerinin Öldürüldüğünü Duyurdu

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'ndan Ortak Kuvvetler Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bugün Silahlı Kuvvetler bölgesinde saldırganlara ait 5 uçak ve bir helikopter düşürüldü. Birleşik kuvvetler, Rusya Federasyonu'nun silahlı kuvvetlerine cevap veriyor. Askeri birimler pozisyonlarında. Düşman kayıplara uğruyor” denildi.

Rusya Yalanladı

Ukrayna’nın iddiasını yalanlayan Rusya Savunma Bakanlığı, "Yabancı medya kuruluşları tarafından Ukrayna topraklarına Rus uçağı düştüğü yönündeki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Ukrayna ordusundan son yaptığı açıklamada ise, doğu Ukrayna'da 50 Rus'un öldürüldüğü, altı tane uçağın da düşürüldüğü bildirildi.

Zelenskiy Biden İle Görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna’nın Donbass bölgesine Rusya tarafından başlatılan askeri operasyon sonrasında sosyal medyadan halka seslendi. Rusya’nın Ukrayna’nın askeri altyapısına ve sınır bölgelerine saldırı düzenlediğini duyuran Zelenskiy, birçok kentte patlama sesleri duyulduğunu belirtti.

Ülke genelinde sıkıyönetim ilan edildiğini duyuran Ukrayna Devlet Başkanı, ABD Başkanı Biden ile görüştüğünü, ABD’nin uluslararası yardım toplamaya başladığını aktardı.

Büyükelçi; ‘’ Saldırıya geçen Rus askerlerinden ciddi kayıplar söz konusu.’’

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, "Türk yönetimine sesleniyorum; Ukrayna'ya yardım ediniz. Çanakkale Boğazı'nın kapatılması için talepte bulunuyoruz" dedi. Basın mensuplarına açıklama yapan Bodnar açıklamasında, "Saldırıya geçen Rus askerlerinden ciddi kayıplar söz konusu. Ukrayna'yı savunan askerlerimizde de kayıplar var, siviller arasında da kayıplar olduğu bilgisi geliyor." ifadelerine yer verdi.

"24 Şubat’ta Dünya Gerçekten Değişti"

Basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan Bodnar, "Saldırıya geçen Rus askerlerinden ciddi kayıplar söz konusu. Maalesef Ukrayna'yı savunan askerlerimizde de kayıplar var, siviller arasında da kayıplar olduğu bilgisi geliyor. Rusya aynı zamanda internette de yalan enformasyon savaşını başlatıyor. O yüzden internette göreceğiniz tüm bilgileri paylaşmadan önce örnek olarak Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ve büyükelçilikten teyit etmenizi öneriyorum. Aynı şekilde bizim sosyal medya hesaplarımızı da takip etmenizi rica ediyorum. Söylemek isterim ki durum şu an kontrol altında. Devletimizin savunma ve güvenlik sistemi çalışıyor. Ukrayna ordusu ve toplumunun yardımıyla bu savaşı kazanacağımıza inanıyorum. Bugünü hiç bir zaman unutmayın 24 Şubat'ta dünya gerçekten değişti. Hepimiz şu an savaş içindeyiz." ifadelerine yer verdi.