Son Dakika! Trump'tan Flaş Türkiye Açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı (ABD) Donald Trump'tan, Türkiye ve Suudi Arabistan ile ilgili son dakika açıklamaları... Türkiye'ye yönelik yaptırımlar kaldırılacak mı, ABD Başkanı konuyla ilgili flaş açıklamalar...

Son Dakika! Trump'tan Flaş Türkiye Açıklaması

Bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ'ye yardımda bulunduğu öne sürülen ABD vatandaşı Rahip Brunson'ın cezaevinde yattığı süre göz önüne alınarak salıverilmesinin ardından konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ABD Başkanı, Türkiye'ye yönelik başlatılan yaptırım kararının henüz kalkmadığını bu konuda bir anlaşma yapılmadığını söyledi.

HİSLERİM DEĞİŞTİ, AMA YAPTIRIMLAR KONUSUNDA ANLAŞMA YAPMADIK

ABD Başkanı "Türkiye'ye yönelik hislerim değişti, fakat yaptırımlar konusunda henüz bir anlaşma yapmadık' dedi. Sosyal medya hesabı üzerinden de Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin bugün değerlendirmelerde bulunan ABD Başkanı, "Suudi Arabistan vatandaşına ne olduğu konusunda bir bilgisi olmadığını söyleyen Suudi Arabistan Kralı ile yeni konuştum. Kral bana Türkiye ile yakın olarak çalıştıklarını söyledi. Dışişleri Bakanı'nı Kral ile görüşmesi için hemen gönderiyorum" dedi.

ABD İLE TÜRKİYE'NİN ARASINI AÇAN ADAM 'RAHİP BRUNSON'

Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasında geçtiğimiz aylarda Ajan olduğu öne sürülen rahip Brunson'ın serbest bırakılmaması üzerine ciddi tartışmalar yaşanmış. ABD Başkan Yardımcısı Pence , Türkiye'yi ekonomik yaptırımlarla tehdit etmiş ve ajanlıkla suçlanan rahibin serbest bırakılmasını istediklerini söylemişti. Kısa süre sonra gerilimin de etkisiyle döviz kurlarında ciddi artış yaşanmış 1 ABD doları 7 TL'ye kadar yükselmişti. İzmir'de uzun yıllar PKK ve FETÖ'ye destek çıktığı iddia edilen, CİA ajanlığı ile suçlanan rahip Brunson'ın tutukluluk süreci Temmuz ayında ev hapsine çevrilmiş, geçtiğimiz gün de terör örgütü üyeliği olmamak kaydıyla ilgili terör örgütlerine yardımdan ceza almış, yattığı süre göz önüne alınarak serbest bırakılmıştı. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA