Son Dakika: Okullarla İlgili Karar Açıklandı! 31 Ağustos'ta Uzaktan Eğitim Başlayacak

SON DAKİKA! OKULLARIN AÇILMASI 1 AY ERTELENİYOR. YÜZ YÜZE EĞİTİMİN 1 AY DAHA BAŞLAMAMASI YÖNÜNDE BİLİM KURULUNDAN TAVSİYE KARARI ÇIKTI.

Son Dakika: Okullarla İlgili Karar Açıklandı! 31 Ağustos'ta Uzaktan Eğitim Başlayacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Açıklamalarından Satır Başları:

Bu süreçte bakanlık olarak bizler, okullarımızın sağlık ve güvenle açılabilmesi için, sınıfların sosyal mesafeye göre ayarlanması, dezenfektan gibi tüm detayları çalıştık. Hazırlıklarımız ve standartlarımızı tamamladık. Uzun süreden beri Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuzla Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaptığımız görüşmeler neticesinde yeni kararlarımızı olgunlaştırdık.

"31 Ağustos'ta Uzaktan Eğitim Başlayacak"

Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları neticesinde aşamalı ve seyreltilmiş bir modelle 2020-2021 eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Buna göre 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüzyüze eğitimin aşamalı şekilde başlatılmasına karar vermiş oluyoruz.

"uzaktan eğitim"

Yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler, eğitimlerine uzaktan eğitimle devam edecekler. Uzaktan eğitim araçları, kendi kademeleri uygun içerikler çerçevesinde EBA TV kanalları, canlı dersler ve bu derslerin devamında EBA internetin içeriğindeki bir takım konulardan oluşuyor. Değerli veliler, okullarımızı açtığımızda öğrencilerimize, öğretmenlerimize, okullarımızın destek personeline, servis sürücülerine kadar herkesin sağlık durumu HES kodları mağrifetiyle takip altında olacaklar. Ailesinde ya da yakın çevresinde virüs tespit edilen kişiler bu sistem sayesinde takip edilerek, gerekli önlemler alınacaktır.

"koronavirüs önlemleri kapsamında hazırlanan rehberler"

Hem öğrencilerimiz için, hem öğretmenlerimiz, hem de velilerimiz için bir takım rehberler, kılavuzlar hazırladık. Tenefüslerde ve benzeri durumlarda neyin nasıl yapılacağı konusundaki standartlar bu kılavuzlarda yer alıyor. Maske tedariği bakanlığımız tarafından da sağlanacak. Bu kapsamda okullarımızın uyması gereken hijyen standartları konusunda kılavuzları hazırlamıştık. Denetimler için 2 bin denetmenimiz şu an sahadalar. Hazırlanan kılavuzların takibi işleri öğretmenler ve yöneticiler tarafından devam ettirilecek.

"personel sayısında artışa gidildi"

Okularımızın Hijyeninin sağlanması için temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi alımları süratle devam ediyor. Salgın şartları nedeniyle bu personelin sayısında artışa gidiyoruz.