Son Dakika! MSB Açıkladı: 6 Yunan Savaş Uçağı Bölgeden Uzaklaştırıldı

Milli Savunma Bakanlığı, 27 Ağustos'ta Girit Adası'ndan kalkarak GKRY'ye doğru giden ve navtext ilan edilen bölgeye yaklaşan yunan savaş uçaklarının önleme yapılarak bölgeden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Son Dakika! MSB Açıkladı: 6 Yunan Savaş Uçağı Bölgeden Uzaklaştırıldı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "27 Ağustos 2020 tarihinde Girit Adası'ndan kalkarak GKRY'ye doğru giden ve Navtex ilan edilen bölgeye yaklaşan Yunanistan’a ait 6 adet F-16 uçağı, Hava Kuvvetlerimize ait F-16 uçakları tarafından önleme yapılarak bölgeden uzaklaştırılmıştır." denildi.

MSB RESMİ AÇIKLAMASINDA AYRICA ŞU İFADELER GÖRÜLDÜ:

27 Ağustos 2020 tarihinde Türk Hava kuvvetlerine ait radar sistemleri tarafından Girit Adası'ndan kalkan ve GKRY'ye doğru giden 6 adet F-16 uçağı tespit edilmiştir. Navtex ilan edilen bölgeye yaklaşan söz konusu askeri trafiklere gözle teşhis sağlamak ve bölgeden uzaklaştırmak maksadıyla Türk Hava kuvvetlerine ait F-16 uçakları tarafından Kıbrıs adasının güneybatısında önleme yapılmış, uçakların Yunanistan'a ait olduğu teşhis edilmiş ve bölgeden uzaklaştırılmıştır. 

Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz, Doğu Akdeniz'de de hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak konusunda sonsuz bir kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir.