Son Dakika : Merkel'den Dörtlü Zirve Açıklaması

Son Dakika... Almanya Başbakanı Angela Merkel, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Eylül 2018 tarihinde Rusya, Almanya, Fransa ve Türkiye liderleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladığı zirveyle ilgili konuştu.

Son Dakika : Merkel'den Dörtlü Zirve Açıklaması

Rusya Devlet Başkanı lutin ile yapacakları görüşmede zirvenin de ele alınacağını söyleyen Angela Merkel, Türkiye'de düzenlenecek Suriye zirvesi öncesinde Moskova ile görüşmenin ve sürekli diyalogun büyük önemi olduğunu söyledi.

Merkel, "Rusya-Türkiye-Almanya-Fransa formatındaki bir görüşme, anlamlı olabilir. Bunun için iyi hazırlık yapılmalı ve bundan dolayı da net bir tarih yok. Danışmanların bu doğrultuda bir ön görüşme Sultanbet yapması ve zirvenin anlamı olup olmayacağını tespit etmesi üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı, Suriye'nin İdlib kırsakındaki gergin duruma işaret ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda bu konunun görüşüldüğünü ve Rusya'nın da yardımlarıyla Suriye rejiminin askeri varlığının azaltılması konusunda çalışma yapılacağını söyledi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA