Son Dakika: Mahkumlara Af İçin Kritik Süreç

Mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesi için uzun zamandır süren bekleyiş devam ediyor. TBMM 'de bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından sürecin başlaması bekleniyor.

Son Dakika: Mahkumlara Af İçin Kritik Süreç

Mahkumlara af için kritik süreç başlıyor.

On binlerce mahkum ve mahkum yakınının beklediği af meselesi son günlerde gündemden düştü. Seçim öncesi MHP 'nin gündeme getirdiği ve seçim vaadi olarak sunduğu mahkumlara af meselesinin  meclis tatile girmeden gündeme geleceği belirtilmişti. 

Ancak yeni askerlik sistemi, sporda şiddet yasası, yargı reformu strateji belgesi, Libya meselesi, ABD 'nin yaptırımları, Barış Pınarı Harekatı ve son olarak bütçenin de gündeme alınması ile mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesi ertelendi.

CEREN ÖZDEMİR CİNAYETİ

Ordu 'da Ceren Özdemir 'in evinin önünde , açık cezaevinden kaçan cani tarafından vahşice öldürülmesi sonrası infaz düzenlemesi tartışma konusu oldu. 

Geçtiğimiz hafta yapılan AK Parti MYK 'sında  AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu Ceren Özdemir cinayetini hatırlattı ve  "Böyle bir ortamda ceza indiriminden söz etmek hiç doğru olmaz"  dedi.

Bu açıklama sonrası bazı AK Partili isimler, cezada indirimden önce bu konuların çözülmesi gerektiğini söyledi. Öte yandan MYK 'da AK Partili isimler , infaz düzenlemesinin bir süreliğine rafa kaldırılmasını talep etmişti.

AÇIK CEZAEVLERİNDE DÜZENLEME

Bu açıklamalar sonrası açık cezaevlerinde düzenleme yapılacağı bildirildi. Kapalıdan açık cezaevine geçişlerde bazı değişiklikler yapılacağı bildirildi. 

İNFAZ DÜZENLEMESİ NE ZAMAN?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın af ile ilgili 4 konuya dokunulmamasını istediğini aktardı ve o konuları şöyle sıraladı:

Cinsel saldırı suçları.

Örgüt ve terör suçları.

Uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili suçlar.

Mükerrer suçlar. Yani mükerrer işlenen cinayetler.

Erdoğan'ın af yasasına sıcak bakmadığını ancak veto da etmediğini yazan sSelci, tam aksine Erdoğan'ın "Kısa sürede çalışıp getirin" dediğini aktaran Selvi, "bir aksilik olmazsa, 2020 yılının başında afla ilgili düzenleme Meclis’e gelecek" diye yazdı.

Bütçe görüşmelerinin sona erdi. Dün biten görüşmeler sonrası mahkumlara af meselesini öngören infaz düzenlemesinin Ocak ayında Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Af bekleyenler bu sayfada toplanıyor >> TIKLA TAKİP ET

BAHÇELİ TASARIYI ÇEKTİ

Devlet Bahçeli ,af düzenlemesi ile ilgili tasarılarını çektiklerini , AK Parti 'nin hazırladığı tasarıya destek vereceklerini söyledi.

AF HABERLERİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN