Son Dakika Kritik Müzakere Başladı

Ukrayna ve Rusya arasında gerçekleşecek kritik müzakere görüşmeleri Belerus sınırında başladı.

Son Dakika Kritik Müzakere Başladı

Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakereler başladı. Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakereler 1 saat 20 dakika gecikmeyle ancak 13.20'de başlayabildi.

Görüşmelere katılacak Ukrayna heyeti, Belarus sınırındaki müzakere noktasına ulaştı. Rus Ria ajansı, Ukraynalıların helikopterle geldiği anların videosunu paylaştı.

AFP, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov'un da bulunduğu Ukrayna kafilesinin iniş yaptığını gösteren fotoğrafı dünyaya servis etti.

Ukrayna devlet başkanlığı ofisi, müzakerelerde ana hedefin acil şekilde ateşkes ilan edilmesi ve ülkedeki Rus işgalci askerlerin çekilmesi olduğunu belirtti.

Rus heyeti, Ukraynalılardan önce müzakereler için sınıra vardı. Heyetin başında Vladimir Medinsky, Moskova'nın Ukrayna heyeti ile mümkün olan en kısa zamanda bir anlaşmaya varmak istediğini söyledi. 

Belarus görüşme masasını paylaştı.

Belarus Dışişleri Bakanlığı, Twitter hesabından "Belarus'ta Rusya-Ukrayna müzakereleri için her şey hazır. Heyetlerin gelmesi bekleniyor" mesajını yazdı. Belarus, tatbikat bahanesiyle 30 bini aşkın Rus askerini ağırladı ve söz konusu birlikler işgalin başlamasıyla Ukrayna'ya kuzeyden giriş yap