Son Dakika: İçişleri Bakanlığı'ndan Bir Genelge Daha 00.00'da Başlıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni genelge ile tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri iş yerleri bu geceden itibaren sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsade etmeden hizmet vermeye başlayacak.

Son Dakika: İçişleri Bakanlığı'ndan Bir Genelge Daha 00.00'da Başlıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni genelge ile tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri iş yerleri bu geceden itibaren sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsade etmeden hizmet vermeye başlayacak.

21 Mart 2020 Cumartesi 22:09
Son Dakika: İçişleri Bakanlığı'ndan Bir Genelge Daha 00.00'da Başlıyor

Koronavirüs Salgını ile Mücadele Kapsamında Lokantalarla İlgili Ek Genelge

Bakanlığımız 81 İl Valiliğine Koronavirüs (Kovid- 19)  salgını ile mücadele kapsamında ek bir genelge daha gönderdi. Genelge ile bugün gece yarısı saat 24:00 itibariyle içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri,sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek. Bu nedenle lokanta/restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak. 

Bakanlığımızın valiliklere gönderdiği ek genelge ile Koronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla lokanta/restoranlar hariç olmak üzere birçok umuma açık yerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulduğu hatırlatıldı. Ancak, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler kapsamında salgının yayılması ve vatandaşların  hayatlarını tehdit etmesini engellemek lokanta, restoran, pastane ve benzeri işyerleri için ilave tedbirlerin alınması gerekli görüldüğü belirtildi.

Bakanlığımızın illere gönderdiği genelge kapsamında; içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri,bugün  saat 24:00 itibariyle sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek. 

Bu nedenle tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak. 

Bakanlığımız söz  konusu tedbirlere ilişkin vali/ kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde başta Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli kararların alınarak, çalışmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimlerimiz tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
melek 2020-03-21 22:15:01

peki markette hergun çalışan insanlar ne yapacaklar hergun yüzlerce insan girip çıkıyor markete çalışanlara da yazık degilmi

Avatar
Ddd 2020-03-22 11:51:10

Birde market çalışanları var lütfen onlarada bir kolaylık sağlayın sadece maske eldiven ile olmuyor mal geliyor müşterilerle devamlı temas hali en azından saat konuşma bir kısıtlama olsun. Saat 9aksam9 çalışanlar var yardımcı olacaksanız onlarada olun

Avatar
Memet ali 2020-03-21 22:14:57

Insaatlarida kapatın koğuşlarda 200 kişi kalıyoruz heryer kirli hijyen yok

Avatar
Dursun kurum 2020-03-21 22:51:07

Otel restaurantların da geçerli olucakmı acaba.