Son Dakika! Hatay Valisi Rahmi Doğan'dan açıklama: İskenderun ve Antakya'da Acı Tabloyu Açıkladı

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 10 ilimizde birçok bina hasar gördü, 912 vatandaşımız hayatını kaybetti. Sarsıntının şiddetli hissedildiği illerden olan Hatay'da da durum ciddiyetini koruyor. Vali Rahmi Doğan, "İskenderun ve Antakya'da hastaneler ile polis evi yıkıldı. Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var." dedi.

Son Dakika! Hatay Valisi Rahmi Doğan'dan açıklama: İskenderun ve Antakya'da Acı Tabloyu Açıkladı

Hatay valisi Rahmi Doğan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem sonucu kentte yıkılan binalar bulunduğunu belirterek son durumu açıkladı. 

"HASTANELER VE POLİSEVİ YIKILDI"

İskenderun ve Antakya'da devlet hastaneleri ile polisevinin yıkıldığını açıklayan Vali Rahmi Doğan açıklaması şu şekilde: "Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binalar var. İskenderun'daki ve Antakya'daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polisevi de yıkıldı. Vatandaşların oturduğu binalarda yıkıntılar var. Şu anda jandarmanın bahçesine bir karargah kurduk, bütün birimleri buraya topladık. Elimizdeki imkanlarla oralara müdahale etmeye çalışıyoruz. Havaalanı pistinde biraz sıkıntı var, uçakların inmesinde problem yaşanıyor. Mevcut imkanlarımızla faaliyetleri koordine ediyoruz. Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var." şeklinde açıklamada bulundu

HAVALİMANININ PİSTİ YARILDI

Öte yandan, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Hatay'da havalimanı kullanılamaz hale geldi. Hatay Havalimanın 'nın pistinin enine doğru yarıldığı, asfaltın kalktığı görüldü.