Son Dakika Haberler... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Müjde Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçti ve açıklamalarda bulunacak. İşte canlı yayın Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması.

Son Dakika Haberler... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Müjde Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamada bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , geçtiğimiz gün yaptığı müjde açıklamasında, Cuma günü müjde vereceğini söylemişti. Cuma günü geldi ve Erdoğan kameralar karşısına geçti. 

İşte Erdoğan 'ın açıklaması:

" Aziz milletin enerji ve tabii kaynaklar bakanlığımızın kıymetli misafirleri sizlere en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Bugün ülkemiz bakımından tarihi müjdeyi paylaşmak üzere bir aradayız. 

Dünyada hiçbir savaş ve kaos olmasın ki arkasında enerji olmasın. Yeri geldiğinde milyonlaca insanın canının önemsenmediği vahşice düzen oluşturmuştur.

Suriyedeki son yıllarda yaşananları düşünün. Biz mazlumların mağdurların yanına giderken, birileri doğrudan petrol üretim tesislerine yöneldi.

Aynı durumda Libya'da karşılaştık. Biz onların çağrısı ile onları darbecilerden kurtarmanın çabasını verirken birileri petrole gitti.

Doğu Akdenizde oynanan onca oyunun gerisinde de enerji kavgası vardır. Biz önceliğimizi değiştirmedik. Önce insan önce dostluk kardeşlik dedik.

Hep mağdurlar mazlumlar dedik. Önce hak hukuk dedik.

İRABBİM BAŞKA BİR YERDE ZENGİNLİK AÇTI

Rabbim bize bir zenginlik açtı. Çünkü artık bu alanda en üst lige çıkan bir Türkiye var. 

Ülkemizde çok uzun yıllar boyunca çalışmalar genellikle kiralama usulü iel yapıldı. Tamamen dışa bağımlıydık. Yüzlerce milyon dolarlık arama faaliyetlerinde üç beş sayfalık rapor düşüyor. 

Belkide gerçekten aradılar ama bulamadılar. Sonuçta biz bu şekilde yürüyemeyeceğimizi gördük. Bu tür çalışmaların kiralama ile değil, doğrudan millli kuruluşlarımız aracılığıyla yaptık. 

Ülkemizin milli enerji ve maden politikasını belirledik. 

Derin deniz sondajlarını yaptık. Ardı ardına 3 sondaj gemisini filomuza kattık.

Bugünkü sevinci Fatih yşaattı. Mülkiyeti bize ait olan 3 sondaj ve 2 sismik gemimiz kendi ekibi ve ekipmanı ile çalışma yürütüyor.

İŞTE MÜJDE

Gemilerimizle yaptığmız sondajların birim maliyetleri oldukça düşüktür. Sondaj ve sismik araştırmalarda en küçük bir dışa bağımlılığımız söz konusu değildir. Bu başarıya yerli ve milli imkanlarla ulaştık. Sevincimizi hep birlikte yaşamak için ;

TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK DOĞALGAZ KEŞFİNİ KARADENİZDE GERÇEKLEŞTİRDİ.

Fatih gemisi buldu. Boğazdan uğurladığımız günü hatırlıyorum. O uğurlamadan sonra neticeye ulaştık. 

İşte canlı yayın