Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Yerli Otomobili Tanıtıyor! Canlı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobil tanıtımında konuşuyor. Bilişim Vadisi'ndeki ön gösterimde Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli ve milli otomobilin tanıtımına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Yerli Otomobili Tanıtıyor! Canlı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sizleri bu anlamlı buluşmada en kalbi duygularla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Bugün ülkemiz için tarihi bir güne Türkiye'nin 60 yıllık rüyasının gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Biliyorsunuz yıllardır Türkiye'nin kendi otomobilini üretmesi gerektiğini, bizim montajcılıktan çok daha iyisine layık olduğumuzu hep dile getiriyoruz. Ülkemizi 350 bini bile bulmayan otomobil üretim seviyesinden 3 milyon üretim seviyesine çıkardık. Malesef kendi otomobilimizi üretme çabalarımızda uzun süre netice alamadık. Bu konuda çok adım attık, girişimde bulunduk. Bizim hayalimiz tüm hakları ülkemize ait olan, tasarımcı ve mühendislerimizin emekleri ile yoğrulan, dünyaya adımızı duyuracak bir otomobile sahip olmaktı.

ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYAN BABAYİĞİTLER ÇIKTI

Bunun için bir babayiğit arıyorduk, nihayetinde milletimizin bu hayaline gönül veren elini taşın altına koyan babayiğitler çıktı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Sadece işine odaklanmış profesyonel bir ekip kurup çalışmalarını bugünlere getirdiler. Bu iş için 100'ün üzerinde Türk mühendis gecesini gündüzüne kattı. Bunların bir kısmı da yurtdışındaki prestijli işlerini bırakıp bu proje için vatanlarına dönen arkadaşlarımızdan oluşuyor. CEO'muz böyle bir arkadaşımız kendisine özellikle teşekkür ediyorum. Bu süreçte sessiz ama derinden gdidildi. Tam da 2 sene önce söz verdiğimiz gibi ilk kez bu araçları paylaşıyoruz. Tabi içinde bulunduğumuz bu mekanı özellikle seçtik.

İKİ MEGA PROJESİNİ AYNI ANDA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Burası Türkiye'nin bilişim vadisi, burası Türkiye'nin yarınlarını şekillendirecek teknoloji üssü. İki mega projesini aynı anda gerçekleştiriyoruz. Hem bilişim vadimizin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz, hem de otomobilimizin öngösterimini yapıyoruz. Türkiye'nin otomobili girişim grubu üyelerine projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Değerli misafirler, sevgili dostlar, Türkiye'nin yerli ve milli otomobil arayışı yeni değil. 60 yıldır bu hayalin peşinden koştuk. İlk yerli otomobil hikayesi olan devrimin hikayesi bize hayallerimizin nasıl kabusa dönüştüğünün örneğidir. Dışarıda devrim otomobilini gördük. Daha önce uçak yapan, motor geliştiren, silah üreten müteşebbislerimizin başına ne geldiyse devrim geliştiricilerinin başına da o gelmiştir. Birileri çıkıp diğer projeler gibi bunun da psikolojik ve fiili olarak sabote edildiğini görüyoruz. Dışarıdan gelen siparişlere bile engel olan zihniyet yine faaliyettedir. 

DETAYLAR GELİYOR