Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklamasında bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamada müjdeyi duyurdu. Kıbrıs devlet olacak.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Açıkladı

Son dakika : Müjde açıklandı Kıbrıs Devlet olacak.

AK Parti Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü çarşamba günü güzellikler paylaşacağım demişti. Bu açıklaması sonrası grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep şunları söyledi:

"İzmir'in hali ortada. 35 yıldır sizde. İzmir tüm altyapısı ile çökmüş vaziyette. Ben İzmir gibi muhteşem güzel bir şehrimizin , hele o karabağların halini görünce insan eyvah diyoruz. Ne iş yapıyorsun sen. Suyunuz yoktu suyunuz. Biz DSİ'ye verdiğimiz talimatla suyu biz getirdik. Niye çünkü halk benim halkım. Biz onları susuz bırakamayız. Özellikle büyükşehirler kendileri temin etmek zorundadır. Ama İzmir'de böyle bir şey söz konusu değil. Ve İstanbul Ankara temenni ederim ki kar geldi de toparladık işi. Oralarda da her an sıkıntı olabilir. Çünkü buradaki barajları da biz yaptık. Bu barajlar sayesinde hamdolsun İstanbul susuz yaşamıyor."

KIBRIS MESELESİ

"Kıbrıs meselesi ortak davamızdır. Rum yönünün kanlı saldırıları sonrası bir rta yol bulunamadı. 1971 yılı sonuna kadar ilk görüşmeler sürdü. Türkiye ve Yunanistan'ın da katılımı ile düzenlenen görüşmeler daha sonra Rum Yunan darbesi ile son buldu. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ve ondan sonra KKTC kuruldu. Bu süreçte de müzakereler kesintili de olsa devam ediyordu. Egemenliğini kuzeye de yaymaya çalışan rum kesimi devlet yapısını da bu şekilde sürdürdü. 1970'li yıllarda iki kesimli topluluğu kabul etmeyen yine Rumlardı. Amaçları bu süreçte Kıbrsı Türk tarafının elde edeceği hakları, Türkiye'nin üye olmadığı AB'den aşındırarak adayı tek başına yönetmek.

Annan ile Davos'ta bunu görüştük. Kendisi 4 kez bu işe girdiğini ama başaramadığını söyledi. Bu sefer de başaramayabilirim dedi. Dedi ki eğer siz bana söz verirseniz bu işe girerim. Ben de dedim ki Türk tarafından olumsuz bir şey kesinlikle görmeyeceksiniz. Biz her zaman bir adım önde olacağız. Ve toplantılarımızı İsviçre'nin Burganstok , dağ yamacındaki yer. Orada sürdürdük. Toplantılara katılıyoruz. AB'den temsilciler var. Alman bu toplantılara gözlemci olarak katıldı. Çalışmalardan sonra sonunda yine onlar kayış attı Rumlar. Tabi Kofi Annan dedi ki ben söz verdim. Buradan bu işi bitirmeden ayrılamayız dedi. Bir referandum yapmamız gerekiyordu. Rumlar kayış atınca, referanduma gittik. Türk tarafı olarak yüzde 75 EVET dedi. Rumlar ise yüzde 60 hayır dedi. Tüm bunlara rağmen Güney Kıbrıs AB'ye alındı KKTC ise alınmadı. Bunlar hiçbir zaman sözlerinde durmadı. Şimdi ben açıklama yapıyorum. Miçotakis ile görüşebilirsiz dedim. Bir de baktım Miçotakis meydan okuyor. Şimdi sen meydan okuduktan sonra biz seninle nasıl bir araya gelelim. Eğer barış arayışşın varsa bana meydan okuma Haddini Bil. Türkiye dimdik ayaktadır ve gereğini yapar."

Erdoğan yaptığı açıklamada Kıbrıs'ta iki devletli bir sistem olacağını söyledi.