Son Dakika: AK Parti'den "Mahkum Affı" Açıklaması!

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yerel seçimlerde ittifak, hibe uçak, af konusuna ilişkin basın mensuplarından gelen sorulara yanıt veren Çelik, uzun zamandır gündemi meşgul eden ve toplumda tepki çektiği belirtilen uçak meselesine ilişkin, "Devletlerin birbirlerine jestleri olur" şeklinde yanıt verdi.  

Son Dakika: AK Parti'den "Mahkum Affı" Açıklaması!

Yerel seçimlerdeki ittifak meselesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti sözcüsü Çelik, "Yerel seçimlerde bu ittifakın somut bir mekanizmaya dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki dönemde göreceğiz. Şu anda bununla ilgili bir somut mekanizma, bir ittifak yapılacak ya da yapılmayacak şeklinde bir formül ortaya çıkmış değildir. Her siyasi meselede Cumhur İttifakı'nın sorgulanması diye bir şey söz konusu olmaz.

Çeşitli görüş ayrılıkları bunu savurmaz, sarsmaz." dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de eleştirilerine neden olan hibe uçak meselesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, CHP'nin tartışma yürütmeye çalıştığını, uçağın satın alınmadığını hibe edildiğini betstr söyledi. Uçağın şahsa ait olmadığını söyleyen Çelik, Türkiye Cumhuriyeti envanterine ilgili lüks jumbo jetin girdiğini söyledi.

Af konusuyla ilgili de sorulara yanıt veren AK Parti sözcüsü, Af paketinin meclise geldikten sorna görüleceğini, bu konuda AK Parti'nin tutumunda herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA