Son Dakika Açıklamaları 'İdam Cezası Teklifi Meclise Geliyor!'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı suçları kapsayacak şekilde idam cezasının geri getirilmesine yönelik teklif taslağı hazırladıklarını açıkladı.

Son Dakika Açıklamaları 'İdam Cezası Teklifi Meclise Geliyor!'

Büyük Birlik Partisi olarak Türkiye'de idam cezasının geri getirilmesi noktasında mücadele ettiklerini söyleyen Mustafa Destici, idam konusunda 2011 yılında imza kampanyası başlattıklarını ve bu kampanyaya halkın yüzde 80'inden fazlasının destek verdiğini söyledi.

ANAYASADAKİ O HÜKÜM DEĞİŞTİRİLEBİLİR

Mustafa Destici, Anayasa'nın 38'inci maddesinin onuncu fıkrasında "Ölüm cezası ve genel müsadere cezası verilemez." hükmünün yer aldığını bu hükmün, "Ölüm cezası ve genel müsadere cezası verilemez. Ancak, öldürme/katl ile sonuçlanmış vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmiş cinsel istismar, saldırı ve tecavüz suçları, bireysel ya da örgütlü terör eylemleri sonucunda ortaya çıkmış öldürme/katl suçları bu maddenin kapsamı dışındadır. Bu suçlara verilecek ölüm cezasına ilişkin düzenlemeler, ilgili kanunla yapılır." hükmü ile değiştirilmesini teklif etti.

KİMLERİ KAPSIYOR

İdam cezasının kamu vicdanını da rahatlatacağını vurgulayan BBP Genel Başkanı, "Son derece ağır neticeleri olan ve mağdurların yaşam haklarını acımasızca ellerinden alan bu suçlara adil ve karşılıkları olan cezaların verilmesini sağlayacak ve bu cezalar bu tür suçlara karşı caydırıcı olacaktır.Bu günden itibaren Mecliste temsil edilen siyasi partilerimizi, HDP dışındakileri ziyaret ederek bu teklifimize destek isteyeceğiz. Çıkan tabloyu kamuoyuyla paylaşacağız.Bizim teklifimiz çok açık. Küçük yaşta çocuklarımızı, kadınlarımızı kaçırıp tecavüzden sonra öldüren sapık katiller için istiyoruz. Terör örgütü mensuplarının bizzat tetiğe basarak ya da bombayı patlatarak yaptıkları eylem ölümle sonuçlanmışsa bu terör eylemini gerçekleştiren ve azmettirenlerle ilgili idam istiyoruz. Dolayısıyla ne siyasi suçlarla ne de diğer sair suçlarla ilgili idam cezası geri gelsin talebimiz yok. Başından itibaren biz bu iki kesimle ilgili talep ediyoruz. TBMM'nin üzerinde 400'ün üzerinde bir destek dahi olsa biz bunu halk oylamasına götürülmesini ve neticesine milletimizin karar vermesini arzu ediyoruz." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA