Son Dakika: Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı mı? Son Günlere Girildi

Mahkumlara koronavirüs izninde son günlere girildi. On binlerce mahkum ile mahkum yakını, korona nedeniyle verilen izinlerin uzatılmasını istiyor. Peki izinler uzatılacak mı?

Son Dakika: Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı mı? Son Günlere Girildi

Açık cezaevi izinleri için son günlere girildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçtiğimiz yıl açık cezaevinde kalan mahkumlar evlerine gönderildi. Covid tedbirleri kapsamında alınan karar sonrası cezaevi izinleri, 2 aylık süreler şeklinde uzatıldı ve bu aya kadar devam etti.

31 MART'TA BİTİYOR

Son olarak geçtiğimiz Ocak ayında covid izni uzatıldı ve mahkumların 31 Mart 2021 tarihine kadar izinli sayılacaklarına yer verildi. Son uzatma kararının ardından 2 ay geçti ve mahkumların koronavirüs izninde geri sayımda sona gelindi.

UZATILACAK MI?

Koronavirüs vakaları son dönemlerde yeniden artışa geçti. Vakaların yeniden artışa geçmesi ile birlikte mahkumlar ile mahkum yakınları, açık cezaevindeki covid izinlerinin uzatılmasını talep ediyor. 

Son günlerde bazı iddialar gündemde dolaşsa da bu konuda henüz bir resmi açıklama gelmedi. Geçtiğimiz aylarda , izinler bitmeden 1 hafta önce açıklanan cezaevi izinleri uzatma kararı bu ay hala yayımlanmadı. Mahkumlar ile mahkum yakınları, konu ile ilgili açıklamanın biran önce gelmesini istiyor. 

Sizce uzatılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.