Son Dakika! Abdurehim Heyit Yaşıyor

Çin Resmi Ajansından Abdürrehim Heyit Videosu Uygur Türk'lerinin ve Türk Dünyasının önemli sanatçılarından Abdurehim Heyit'in Çin kamplarında zorla tutulduğu ve burada gördüğü işkenceler neticesinde hayatını kaybettiğine yönelik haberler üzerine Çin Resmi Ajansı Abdurehim Heyit'in hayatta olduğunu ve gözaltında tutulduğuna yönelik bir video yayımladı. Videoda dünyaca ünlü sanatçının yorgunluğu gözlerden kaçmazken, Abdurehim Heyit, "Adım Abdurehim Heyit, Bugün 10 Şubat 2019 ,  Ulusal yas

Son Dakika! Abdurehim Heyit Yaşıyor

Çin Resmi Ajansından Abdürrehim Heyit Videosu Uygur Türk'lerinin ve  Türk Dünyasının önemli sanatçılarından Abdurehim Heyit'in Çin kamplarında zorla tutulduğu ve burada gördüğü işkenceler neticesinde hayatını kaybettiğine yönelik haberler üzerine Çin Resmi Ajansı Abdurehim Heyit'in hayatta olduğunu ve gözaltında tutulduğuna yönelik bir video yayımladı. Videoda dünyaca ünlü sanatçının yorgunluğu gözlerden kaçmazken, Abdurehim Heyit, "Adım Abdurehim Heyit, Bugün 10 Şubat 2019 , Ulusal yasaları ihlal ettiğim iddiasıyla soruşturma sürecindeyim. Şu an sağlığım iyi. Hiç bir şekilde kötü muameleye maruz kalmadım' diyor ve video o esnada kesiliyor.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy, Abdurehim Heyit'in hayatını kaybettiğine yönelik iddialarla ilgili , 'Bir bestesi yüzünden 8 yıl hapse mahkûm edilen değerli halk ozanı Abdurrehim Heyit'in hapishanedeki ikinci yılında vefat ettiği haberini derin teessürle öğrendik. Bu elim hadise, Türk kamuoyunun Sincan bölgesindeki ağır insan hakları ihlalleri konusundaki tepkisini daha da kuvvetlendirmiştir. Bu haklı tepkinin Çin makamlarınca dikkate alınmasını bekliyoruz' açıklamasını yapmıştı. Akşam saatlerinde yapılan açıklamaya Çin suçlamaları reddetmiş ve, 'Hem Çin hem Türkiye terörle mücadelede ciddi durumlarla karşı karşıya bulunmaktadır. Terörle mücadele konusunda çifte standartların uygulanmasına karşı çıkmaktayız' şeklinde yanıt vermişti.