Son Dakika: 5 Şubat Günü Dev FETÖ Operasyonu

Son dakika haberi: Terör örgütü FETÖ 'ye yönelik devam eden soruşturma kapsamında farklı illerde düğmeye basıldı.

Son Dakika: 5 Şubat Günü Dev FETÖ Operasyonu

Son dakika: 5 Şubat 'ta dev FETÖ operasyonları.

5 farklı ilde dev FETÖ operasyonu için düğmeye basıldı.

KOCAELİ

Kocaeli merkezli 11 ilde, terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında 19 'u muvazzaf 25 askeri personelin gözaltına alınması için eş zamanlı şekilde operasyonlar başlatıldı.

Şüphelilerin yakalanması için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Sakarya, Hatay, Eskişehir, Tokat, Niğde, Yalova ve Muğla'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

BURSA

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, örgüte yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 6 askeri personel hakkında  gözaltı kararı verildi.  Gözaltı kararının verilmesinin ardından Bursa Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bursa merkezli 5 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda söz konusu şüphelileri gözaltına aldı.

Şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

32 Gözaltı

Bursa, Kocaeli, Ankara, Eskişehir, İstanbul, Muş, Adıyaman, Giresun, Kahramanmaraş, Amasya, Siirt, Batman, Diyarbakır, Tekirdağ, İzmir, Bayburt, Mardin, Hatay, Ağrı ve Sivas'ta önceden belirlenen adreslere yapılan baskınlarda 32 zanlı yakalandı.

Şüphelilerden 20'sinin muvazzaf, 3'ünün eski asker olduğu öğrenildi. Bu kişilerin, FETÖ'nün "mahrem askeri yapılanması" üyesi oldukları ve büfe telefonlarından mahrem imamlarca ardışık/periyodik arandıkları öne sürüldü.

İZMİR

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, ardışık aramalarda tespit edilen, aralarında halen görevde olan 1 binbaşı, 1 üsteğmen, 9 astsubay ve 2 uzman çavuş ile meslekten ihraç edilen askerlerin de bulunduğu 25 zanlı hakkında yakalama kararı verildi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütle irtibatlı olduğu değerlendirilen M.T, C.A. ve P.Ş. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şüpheliler, Süleymanpaşa ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Kamubulteni.com  | Ankara