Sokağa Çıkma Yasağı Artıyor mu? Kritik Saat Belli Oldu

Sokağa çıkma yasağının 4 güne çıkarılabileceği gündemde. Perşembe günü 23 Nisan olması nedeniyle gündeme gelen bu konu , Cumhurbaşkanlığı kabinesinde görüşülecek.

Sokağa Çıkma Yasağı Artıyor mu? Kritik Saat Belli Oldu

Sokağa çıkma yasağı artıyor mu?

Koronavirüse karşı yeni önlemlerin değerlendirileceği kabine toplantısı bugün yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın başkanlığı 'nda toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yeni önlemlerin yanı sıra Bilim Kurulu 'ndan gelen tavsiye kararlarını da değerlendirecek. 

EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Geçtiğimiz hafta sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sadece hafta sonu için ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı ,  bu hafta da ilan edildi ve Cumartesi iel Pazar günlerini vatandaşlar evlerinde geçirdi. 

Korona yayılmasıın önlemek , sosyal hareketi en aza indirmek için uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün sona erdi. Gece yarısından sonra kaldırılan sokağa çıkma yasağının önümüzdeki hafta da ilan edilip edilmeyeceği konusu merak ediliyor.

OLUMLU ETKİSİ OLDU

Sabah Gazetesi Yazarı Şebnem Bursalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yaptığını söyledi. Söyleşide Erdoğan 'ın "sokağa çıkma yasağının etkilerinin olumlu yönde etkileri oldu" dediğini aktardı. Bursalı, kaleme aldığı yazısında sokağa çıkma yasağı ile ilgili bölümü şu şekilde aktardı:

"Başkan Erdoğan; bu hafta ve önümüzdeki hafta uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte salgında çok önemli bir eşiğin aşılacağının beklendiğini de söyledi."

Bu açıklamaya bakacak olursak bu hafta sonu da sokağa çıkma yasağı olacak. 

4 GÜN MÜ YASAK OLACAK?

Perşembe günü TBMM 'nin 100. kuruluş yıldönümü. 23 Nisan gününün tatil olması nedeniyle sokağa çıkma yasağının bugüne çekileceği konuşuluyor. Vatandaşların güzel hava nedeniyle dışarı çıkmasını engellemek için sadece hafta sonları sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 23 Nisan gününün tatil olması ve havanın güzel olması nedeniyle sokaklarda kalabalıkların olabileceği ihtimaline karşı 23 ve 24 Nisan günleri de sokağa çıkma yasağı ilan edilebileceği bildiriliyor.

BUGÜN AÇIKLANACAK

Bugün yapılacak kabine toplantısının en önemli gündem maddelerinden biri sokağa çıkma yasağı. Kabinede yasağın 4 güne çıkartılması gündeme gelecek. 

Peki sizce sokağa çıkma yasağı 4 gün olmalı mı? Anket için TIKLAYIN

KABİNE TOPLANTISI KAÇTA BAŞLAYACAK KAÇTA BİTECEK?

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının saat 15.00 'da başlaması ve açıklamanın 19.00 gibi gelmesi bekleniyor.

KABİNEDE KİMLER VAR?

Fuat OKTAY Cumhurbaşkanı Yardımcısı

Abdulhamit GÜL Adalet Bakanı

Zehra Zümrüt SELÇUK Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı

Murat KURUM Çevre ve Şehircilik Bakanı

Mevlüt ÇAVUŞOĞLU Dışişleri Bakanı

Fatih DÖNMEZ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

Mehmet M. KASAPOĞLU Gençlik ve Spor Bakanı

Berat ALBAYRAK Hazine ve Maliye Bakanı

Süleyman SOYLU İçişleri Bakanı

Mehmet Nuri ERSOY Kültür ve Turizm Bakanı

Ziya SELÇUK Millî Eğitim Bakanı

Hulusi AKAR Millî Savunma Bakanı

Fahrettin KOCA Sağlık Bakanı

Mustafa VARANK Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Bekir PAKDEMİRLİ Tarım ve Orman Bakanı

Ruhsar PEKCAN Ticaret Bakanı

Adil KARAİSMAİLOĞLU Ulaştırma ve Altyapı Bakanı