Sokağa Çıkma ve Maske Yasağı Cezalarını Ödeyenlere Kötü Haber

Covid- 19 pandemisi dönemi içerisinde sokağa çıkma ve maske yasaklarını ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza alanların cezaları iptal ediliyor. Fakat ödeme yapanlara para iadesi yapılmayacak.

Sokağa Çıkma ve Maske Yasağı Cezalarını Ödeyenlere Kötü Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki ‘torba teklif’ ile beraber pandemi dönemi içerisinde kesilen sokağa çıkma ve maske yasağı cezalarının ödenmesinden vazgeçiliyor. Bu kapsamda 1 milyonu aşkın vatandaşın 3 milyar liraya yakın borcunu devlet siliyor. Fakat şimdiye kadar ödeme gerçekleştirenlere ise herhangi bir para iadesi yapılmayacak.

Salgın sebebiyle verilen cezaların iptal edilmesi, ödemesi gerçekleştirilen cezaların ise vatandaşlara tekrar geri verilmesi amacıyla Mart 2021’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir yasa teklifi sunuldu.

Teklifin sunulması gerekçesinde AK Parti kongrelerinde yasaklarının açıkça ihlal edildiğini ve buna karşın herhangi bir cezayı müeyyidenin söz konusu olmadığına dikkat çekildi.

Diğer açıdan bakıldığında on binlerce vatandaşın çeşitli gerekçeler sebebiyle idari para cezasına çarptırıldıklarına dikkat çeken uzmanlar, lebaleb kongreler yaptıkları gerekçesiyle övünenlerin ise bütün yasakları delmesine rağmen cezasız kaldıklarına vurgu yaptı. Fakat AK Parti, bu teklifi dikkate almadı.