İnternette "Satılık Altın Madeni" İlanı!

Elbistan'da 200 hektarlık altın madeni sahası, şaşırtıcı bir şekilde 200 bin liraya satılıyor.

İnternette "Satılık Altın Madeni" İlanı!

Elbistan ilçesinde bulunan ve 200 hektarlık bir alana sahip olduğu iddia edilen altın madeni sahası, bir ilan sitesinde 200 bin lira karşılığında satışa sunuldu.

Akarca Mahallesi'nde bulunan bu altın madeni, online bir ilan sitesinde satışa çıkarıldı. İlan, bir emlak ofisi tarafından 15 Mayıs tarihinde verildi ve işyeri kategorisinde yer aldı. İlanı veren tarafın Muğla merkezli bir gayrimenkul firması olduğu belirtildi. Firma, portföyünde Türkiye'nin farklı şehirlerinde bulunan 9 maden ocağı ve 7 otel de bulunduruyor.

İlan, projenin ruhsatının da mevcut olduğunu belirtirken takas seçeneğinin sunulmadığı bilgisi verildi. Sahada elektrik, yol ve su gibi olanakların bulunduğu ifade edildi. Ayrıca, madenin altın yanı sıra andezit, bakır, bazalt, demir, granit, gümüş, kalsit, kil, kömür, krom, kuvars, mangan, mermer, olivin ve pomza gibi çeşitli mineraller içerdiği belirtildi.

İlanda, detaylı bilgi ve HES (Hidroelektrik Santral) projesi hakkında hazırlanan analiz raporuna ulaşmak isteyenlerin satıcı firma ile iletişime geçebileceği ifade edildi.

Ancak, 200 hektarlık bir altın madeni için belirlenen 200 bin liranın gerçekçi bir fiyat olmadığı, firmanın diğer ilanlarını inceleyenler tarafından fark edildi. Firma, diğer tüm ilanlarında da aynı fiyatı talep etmekteydi.