Siyasi Arenada Sarsıcı Değişim! CHP Kütahya Milletvekili Kasap, Saadet Partisi'ne Katıldı!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatı sonrasında, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, vekil sayısının 19'a düşmesiyle Saadet TBMM grubunun kısıtlı dönemde bütçe görüşmeleriyle sınırlandırılmasının ardından partisinden ayrılarak Saadet Partisi'ne katıldı.

Siyasi Arenada Sarsıcı Değişim! CHP Kütahya Milletvekili Kasap, Saadet Partisi'ne Katıldı!

Meclis Gündeminde TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkan Vekili Bekir Bozdağ liderliğinde Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve ilgili kurumların 2024 bütçelerini değerlendirmek üzere bir araya geldi. CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın da Genel Kurul'da konuşma yaptı.

Bütçe Görüşmelerinde Değişiklikler ve Hasan Bitmez'in Anısına

Günaydın, bütçenin 5. tur görüşmelerinin başladığını belirterek, Saadet Partisi grubunun dağıtılan programda yer almadığını ifade etti. Ayrıca, geçtiğimiz dönemde vefat eden Hasan Bitmez'e Allah'tan rahmet dileyerek, ailesine ve Saadet Partisi camiasına başsağlığı dileklerini iletti.

TBMM Muhalefetinin Görüşlerine Yer Vermek ve Ali Fazıl Kasap'ın Geçişi

Günaydın, muhalefetin TBMM'de söz hakkının kısıtlanmaması gerektiğini vurgulayarak, halkın yaşadığı gerçeklerin açık ve etkili bir şekilde Meclis kürsüsünden ifade edilmesi gerektiğini söyledi. Bu çerçevede, Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın CHP'den ayrılarak Saadet Partisi'ne katıldığını belirtti.

Yarından itibaren, Saadet Partisi grubunun Meclis'te temsil edileceğini ifade eden Günaydın, bu değişikliğin bütçe görüşmelerine etkisine dair değişikliklerin gözlemlenebileceğini aktardı.