Sistemdeki açıktan faydalanıp kısa dönem askerlik yaptı

Afyon Kocatepe Üniversitesinde bir öğrenci, diplomasını almadan sistemdeki açıktan faydalanıp kısa dönem askerlik yaptı. İşte yaşanan olayın detayları.

Sistemdeki açıktan faydalanıp kısa dönem askerlik yaptı

Afyon Kocatepe Üniversitesinde Gıda Mühendisliği okumakta olan İ.T. isimli bir öğrencinin, okulunu bitirmeden diplomasını aldı gibi göstererek zorunlu askerlik hizmetini kısa dönem olarak yaptığı ortaya çıktı.

Gıda Mühendisliği öğrencisi İ.T. hakkında okuldaki öğrenciler arasında konuşmaları esnasında huzursuzluk çıkardığı, araştırma görevlileri hakkında ağır ve asılsız suçlamalar yaptığı iddiasıyla disiplin işlemleri yapıldı. Üniversite tarafından başlatılan disiplin soruşturmasında 21 Haziran 2016 tarihinde İ.T.'ye daha önce de aynı suçu işlediği nedeniyle 'yarı yıl uzaklaştırma cezası' verildi. İ.T. isimli öğrenci hakkında verilen yarıyıl uzaklaştırma cezasının 6 ay sonra uygulamaya konulması yönünde karar verildi

Verilen erteleme kararından istifade eden İ.T. isimli öğrenci, final sınavlarında başarılı olarak mezun olmaya hak kazandı. Mezun olan İ.T. uzaklaştırma cezası nedeniyle diplomasını alamadı. YÖK’teki kayıtlarda mezun diye geçen İ.T., diplomasını cezası nedeniyle daha sonra alacaktı.

Konu ile ilgili Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Pasgol öğretim üyesi ve kurucu bölüm başkanı Prof. Dr. A.Ç., geçtiğimiz ay Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundu. Diplomasını almaya hak kazanamayan İ.T.’nin kanunsuz ve sahtecilikle askerlik için başvurduğu ve e-devlet sistemi üzerinden aldığı evrakla diplomasını aldı gibi gösterip yedek subay sınıfında askerliğe müracaat ettiği ve askere alındığı belirtildi.

Öğretim üyesi ve kurucu başkanı tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

"Kişi, e-devletten 02.08.2016 tarihli almış olduğu evrakla Fatih Askerlik Şubesi'ne yedek subaylık başvurusu yapmıştır. 27.06.2016 tarihinde AKÜ Gıda Mühendisliği Bölümü'nden mezun gözükmekte olan şahsın evrakları 09.09.2016 tarihinde Fatih Askerlik Şubesi tarafından da Yükseköğretim Kurulu ile Milli Savunma Bakanlığı arasında bilgi teyidiyle,Kasım 2016'da halen öğrenci olmasına ve diploması olmamasına rağmen yedek subay işlemi görmüş ve askere alınmıştır" denildi.

Konuyla ilgili henüz idari soruşturma başlatılmadı.

Kamubulteni.com  | Ankara