Sınavdan 100 Üzerinden 15 Aldı, Ama Yine de Atandı

Fetullahçı terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan eski İKÇÜ bilgi İşlem Daire Başkan vekili tutuksuz sanık Melek Ç'nin yargılanamsı sürdü.

Sınavdan 100 Üzerinden 15 Aldı, Ama Yine de Atandı

İzmir 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık Melek Ç. ile avukatları hazır bulundu. Sanık avukatı, müvekkilinin Bylock kullanıcısı olmadığının raporla ispatlandığını iddia etti. Avukat, "Müvekkil iş arıyor ve karakola gidip imza atması bu durumu engellemektedir. Bu nedenle adli kontrolün kaldırılmasını talep ediyoruz." dedi.

İddia makamı ise, gizli tanık Kaktüs'ün dinlenilmesine, eksikliklerin giderilmesine ve adli kontrole devam edilmesi yönünde mütalaa verdi. Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 9 Şubat'ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanan sanık, 2011'de 100 üzerinden 15 puan almasına rağmen uzmanlık kadrosuna atandığı, 2016'nın başında yazılım şube müdürü ve 15 temmuz darbe girişiminin ardından da bilgi işlem daire başkan vekili olmuştu. Melek Ç. hakkında, 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Yerel haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA