Sinan Ateş İçin Mevlit okutuldu, 'İntikam' Sloganları Atıldı

Ankara Kızılay Çukurambar Kızılırmak Mahallesi’nde uğradığı silahlı saldırı neticesinde yaşamını yitiren Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş için okutulan mevlidin sonrasında 'Dişe Diş Kana Kan İntikam’ sloganları atıldı. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi gündemdeki yerini korurken, bugün Sinan Ateş'in baba evinde mevlit okutuldu. Baba Musa Ateş ile Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.

Sinan Ateş İçin Mevlit okutuldu, 'İntikam' Sloganları Atıldı

Dişe Diş, Kana Kan İntikam

Mevlidin okutulmasının sonrasında katılanlar 'Dişe Diş, Kana Kan İntikam' sloganları attı.


Peki Ne Olmuştu?


Bundan birkaç yıl önce Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sağlık problemleri yaşamasının sonrasında arabasında videolu bir paylaşım yapan zamanın Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Bahçeli'ye bir şey olması durumunda yerine kimin geçeceği ile alakalı bazı şeyler söylemişti. Bu konuşmaların yapılmasının sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Ülkü Ocakları Genel Başkanı görevinden alınan Sinan Ateş, bir müddet sessizliğe bürünmüştü.

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile beraber Ankara'nın Çankaya ilçesi Çukurambar semtinde bulunan Kızılırmak Mahallesi'nde 30 Aralık 2022 tarihinde bir binadan çıktıkları esnada motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Saldırıda  Bozkurt omuzundan yaralanırken Ateş ise hayatını kaybetmişti.

Cinayete yönelik Milliyetçi Hareket Partisi ile Ülkü Ocakları sessizliğini korurken; cinayet şüphelisinin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı ortaya çıkmıştı.