Silopi Şehitlerinin İsimleri ve Memleketleri Açıklandı

Son dakika haberi: Şırnak 'taki hain saldırıda şehit olan 3 askerimizin isimleri ve memleketleri açıklandı. Kahreden şehit haberleri İzmir, Hatay ve Erzurum 'a ulaştı.

Silopi Şehitlerinin İsimleri ve Memleketleri Açıklandı

Şırnak şehitlerinin isimleri ve memleketleri açıklandı.

Şırnak 'tan kahreden şehir haberleri bugün akşam saatlerinde geldi. Hain saldırılarda 3 askerimiz şehit olurken 1 askerimiz yaralanmıştı. Edinilen son bilgilere göre şehitlerimzin isimleri ve memleketleri açıklandı.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı emir komutasında, Silopi ilçe sınırları içerisinde bulunan Körseli köyü bölgesinde TPAO çalışanlarının emniyetini almak ve bölgede bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla Şehit Güvenlik Korucusu Süleyman Tosun operasyonununda Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı unsurları ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çatışma çıktı. 

ERZURUM 'A ŞEHİT ATEŞİ

Şırnak'ta çıkan çatışmada Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin şehit düştü.  Erzurum Dumlu nüfusuna kayıtlı olan Şehit Güntekin'in eşi ile birlikte İzmir'de yaşadığı ailesinin ise Erzurum'da ikamet ettiği belirtildi.

HATAY 'A ŞEHİT ATEŞİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda şehit düşen Hataylı askerin baba ocağına acı haber ulaştı.

Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar'ın (28) Antakya ilçesinde bulunan baba ocağına acı haber ulaştı. Fatma-Haşim Uçar çiftine Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli ile beraber askeri yetkililer ve sağlık görevlileri nezaretinde acı haber verildi. Acılı ailenin evine Türk bayrağı asılırken Antakya Belediyesi ekipleri de evin önüne taziye çadırı kurdu.

İZMİR 'E ŞEHİT ATEŞİ

Silopi 'de  çıkan çatışmada şehit olan askerin İzmir’de yaşayan eşinin evine şehit ateşi düştü.

Şehit Güntekin'in 3 yaşında Mira isminde bir kızının olduğu ve doğum günü kutlaması için ailenin, babayı beklediği öğrenildi. Babaanne Rabia Güner de ayakta durmakta zorlanırken, "Hepsi bizim evladımız, konuşamayacağım daha fazla" dedi.

Şehit Muhammed Ferdi Güntekin'in ağabeyi Erdi Güntekin'in ise Şırnak'ta görevli Uzman Çavuş olduğu bildirildi. Acılı aile Erzurum'a gitmek için yola çıkarken şehidin annesinin Erzurum'da yaşadığı ve Şehit Muhammed Ferdi Güntekin'in cenazesinin Erzurum Dumlu Şehitliği'nde defnedileceği öğrenildi.