Sikkim'de Çıkan Çatışmada Ölü ve Yaralılar Var (Sikkim Nerede?)

Son dakika : Hindistan ile Çin sınırında bulunan Sikkim adlı bölgede çatışma çıktı. Geçen aylarda çıkan ve 20 kişinin öldüğü çatışma sonrası bölgede tansiyon yeniden yükseldi.

Sikkim'de Çıkan Çatışmada Ölü ve Yaralılar Var (Sikkim Nerede?)

Sikkim'de çatışma çıktı. Ölüler var.

BBC Türkçe'nin son dakika olarak aktardığı habere göre Hindistan ordusu yaşanan olay sonrası durumu "küçük bir olay" şeklinde nitelendirdi ve söz konusu olayın çözüldüğünü duyurdu.

BÜYÜK KAVGADA 20 HİNT ASKERİ ÖLDÜ

Haziran ayında Ladakh 'ta bulunan Galwan Vadisi'nde Çin ile Hindistan sınırında iki ülke birlikleri arasında sopa ve çivili demir çubuklarla kavga çıkmış ve en az 20 Hint askerinin öldürüldüğü bildirilmişti. Çin askerlerinden ölen var mı yok mu bir açıklama yapılmamıştı. Haziran ayında yaşanan olayın ardından bölgede tansiyon sürekli yüksek seyretmişti. 

Hindistan medyası, askeri yetkililere dayanarak son olayın Sikkim'e bağlı Naku La Geçidi'nde çıktığını duyurdu. Hint yetkililer, Hindistan topraklarına giren bir Çin devriyesinin püskürtüldüğünü söyledi.

Sikkim bölgesi Bhutan ve Nepal arasında yer alıyor. İşte Sikkim'in haritadaki yeri:

BİR ÇATIŞMA DAHA ÇIKTI

Bölgedne gelen bilgilere göre bölgede bir çatışma daha çıktığı, ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi. İki ülkenin yetkilileri ve medyası ise ölü ve yaralı sayısında henüz bir açıklama yapmadı.